måndagens invägning

Har varit fullt upp och orken har inte riktigt funnits för att uppdatera bloggen. Kände dock att jag måste delge er mitt resultat från måndagen.
 
Trots julhelg med godis och mat så blev resultatet -0,6kg! Är helnöjd faktiskt.
Nu återstår det att se vad vågen visar nästa vecka efter nyårshelgen, men det kanske rätar upp sig när man börjar jobba igen.
 
Blir mer uppdateringar efter nyårshelgen,ska försöka fota maten och delge er vad menyn bestod av.
 
Ha det bra så länge.
Gott nytt år på er!
 

Julhelgen och dess frestelser

Sedan jag sist skrev så har det hunnit vara julhelg med allt vad det innebär.
Jag tänkte hoppa över trista detaljer i detta inlägg och nästan endast fokusera på hur mitt viktväktande har gått under veckan.
Mitt besök till min farmor, sällskapsspel med familjen och alla andra detaljer lär ju inte intressera någon :)
 
För det första så tänkte jag visa en jämförelsebild som visar före viktväktarna och fyra månader och -22kg senare.
Jag själv märker knappt någon skillnad men å andra sidan så vet jag att det tar ett bra tag innan knoppen hinner med kroppen så att säga.
 
Innan julhelgerna började så hoppade jag på min utmaning igen som jag aldrig kunde avsluta förut eftersom jag blev sjuk.
 
Är på dag 16 och det tar som sjutton på kroppen efter ett par dagar så man märker att det är effektivt.
Känner ju att jag skulle behöva träna kroppen mer och inte bara ta promenader.
Tanken är att använda mitt friskvårdsbidrag från jobbet till att köpa ett gymkort, det får dock bli efter vi flyttat.
 
 
Den tjugotredje dec var jag på viktväktarmöte för att peppa mig inför helgerna. Att ta med en övertrött och trotsig 1½åring på ett sådant möte är inget jag rekommenderar. Det tog väldigt mycket fokus att hålla henne sysselsatt så hon inte störde andra. Peppad blev jag i alla fall av det jag hörde.
 
Under julhelgen så har jag ätit av det jag tyckt varit gott och skippat annat dvs inte ätit saker för att det hör till eller finns. Mindre potatis och mindre lax än vad jag brukar ta. Även mindre bröd och mindre choklad. Har mest hållit mig till skumtomtar. Däremot så tror jag ändå att det kommer stå plus på vågen imorgon för jag känner mig som en uppblåst julskinka just nu.
 
Julen innebar förutom mat även umgänge med min kära familj som jag tycker så mycket om. Jag lyckades dessutom hålla mig borta från tv:n precis som jag tänkt och promenerat och varit social istället. Detta innebar att jag missade både kalle anka och karl bertil jonsson men det är inget jag sörjer.
 
Jag ska inte ljuga och säga att jag inte ätit godis för det har jag och det märks i kroppen att jag suttit mer än vanligt och ätit mer än jag brukar.
Imorgon är dock en ny dag och nu blir det långpromenader resten av veckan.
 
Nu på kvällen kom det snö så vi får hoppas att den ligger kvar och kommer så pass mycket att man kan ta ut smurfan på en tur med pulkan.
 
Avlutar med en liten bild av smurfan på julafton...
Hoppas ni haft en härligt jul och att ni får en god fortsättning!
 
 

Invägning och ett mål nått innnan jul

Igår var det invägning på morgonen som vanligt när det är måndag.
 
Var lite nervös eftersom jag hade satt målet att ha nått under 100kg till jul.
När siffran 99,8 dök upp på vågen så går det inte att beskriva känslan av lycka att ha nått en utav många mål.
Samtidigt som oron över att gå över 100 igen finns där i bakgrunden, det är ju inte första gången jag lovat mig själv att aldrig hamna där igen.
Fick present av sambon på kvällen för att han tycker jag varit så duktig. Ett set med fina margretheskålar :)
 
Nu är det julvecka med allt vad det innebär i matväg och det är också en utav anledningarna till att jag kommer gå på ett viktväktarmöte imorgon för att bli peppad och inspirerad.
Har mer eller mindre bestämt mig för att inte räkna minsta lilla grej i jul men samtidigt äta det jag tycker om med måtta. Jag behöver inte äta prinskorv bara för att man ska, det är inte ens särskilt gott och något jag kan vara utan. Jag behöver inte heller äta åtta skivor lax utan nöja mig med två. osv.
Det kommer bli tufft men det är värt det i slutändan, julmatsångest och lätt illamående är inget jag vill minnas efter julen är slut.
 
Alla julklappar är inköpta och ska på något sätt släpas med ner till Stockholm imorgon, det blir till att ta den stora barnvagnen!
Ett stopp på mammas jobb imorgon för lite lunch blir det innan jag ska åka till stan med syrran.
 
Blir nog en del promenerande under julhelgen om jag känner min mor rätt. Har bestämt mig för att denna julen blir mindre tv-tittande och mer promenerande så det kommer verkligen bli en skillnad mot hur det sett ut förut.
Detta blir också första året då jag inte ska kolla på kalle på tv kl 15, jag ska istället följa med min mor och mormor på promenad, kommer kännas konstigt men välbehövligt. Jag tror dessutom att smurfan kommer må bra av att få komma ut lite.
 
Nu ska jag se till revbenen som ligger och puttrar för fullt.
Det kommer säkerligen lite blogginlägg nu under julhelgen om jag hinner.
Om inte annat så skriver jag säkert någon rad när det lugnat ner sig lite :)
 
God jul och må så gott så länge!