Shopping och trötthet delux

Blev en rätt mysig kväll i fredags. Efter smurfan gått och lagt sig så satt jag och tittade ikapp lite program från tv-boxen. Hade köpt en pepparkaksglass av något märke som heter add icecream. Den var rätt god men man tröttnade lätt på smaken och själva glassen kändes lite vattnig och isig. Inte alls lika god som lohilo. Sen var den sjukt dyr dessutom!
Gick och la mig rätt sent vilket inte visade sig vara något genidrag när smurfan kommer och väcker en kl tio i sex morgonen därpå.
 
Satte på tvn strax efter sex och låg och blundade i soffan medans smurfan såg på tv...tills hon tröttnade och ville ha frukost.
Halv åtta kom barnvakten och tog över innan jag fixade iordning mig och tog bussen ner på stan.
Det var svinkallt ute men samtidigt vill man inte klä på sig allför mycket om man ska spendera hela dagen i en shoppinggalleria.
Mötte upp mina sjuka och förkylda vänner på centralen innan vi tog pendeln till Solna.
Att vara sjuk när man har en stor shoppingdag framför sig visade sig inte vara helt optimalt. Man tröttnar fortare och måste vila oftare :)
Allt som allt gick det dock väldigt bra. Handlade färdigt alla julklappar som behövde inhandlas innan jul.
Hittade tre par byxor (ett par fick jag dock byta dagen efter då de var för små..storlek 40 var nog överdrivet optimistiskt), ett antal tröjor, en pyjamas samt lite annat smått och gott. Rätt nöjd med dagen även om det kanske gick lite väl mycket pengar.
Åt lunch på Egon för de lunchkuponger som sambon fått så lunchen var gratis och till fika så fick det bli en gingerbreadlatte från starbucks på stående fot.
Det var nog tur att jag redan handlat på Disneystore online för butiken var bara kaos. Folk som trängde sig och barnvagnar till höger och vänster, barn som sprang och en kö som aldrig tog slut. Var till och med så jag var tvungen att gå ut därifrån.
 
 
Lite sådär mysigt juldekorerat var det i alla fall.
 
Vi var framme vid Mall of Scandinavia kvart över tio på förmiddagen och åkte hem med pendeln som gick kvart över sex på kvällen. Lång dag men trevligt hade vi haft.
 
Väl hemma så började jag och sambon med att beställa mat från lokala pizzerian. För en gångs skull så tog jag en pizza..och efter en sådan här dag så satt det som en smäck. Mina 13000 steg denna dagen kändes i både fötter, ben och rygg.
Soffläge för hushållet efter maten och jag sparade halva pizzan till dagen efter.
Liten efterrätt blev det däremot, var inne på dunki'n donuts i gallerian och köpte mig en munk med chokladfyllning..den var inte äcklig!
 
Blev rätt sent även denna kväll och tanken var att jag skulle upp på söndagsmorgonen och åka och träna men eftersom smurfan väckte oss vid sex på söndagsmorgonen och jag hade en sprängande huvudvärk så stängde jag av larmet och ignorerade det smått dåliga samvetet.
 
Klev upp och åt frukost med familjen innan jag började fixa iordning hemma. Satte äntligen upp ljusslingan på balkongen och det blev riktigt bra, lyckades även ställa in timern utan att svära.
Vi klädde på oss allihop och gick till bussen. Jag hade lite ärenden att uträtta innan sminkkursen och sambon hade tänkt köpa ny pyjamas till smurfan.
Började dock med lite lunch till oss alla, innan jag smet iväg för att uträtta mina ärenden. Tanken var att vi skulle mötas upp allihop på H&M men det var bara vår kompis som dök upp. Tydligen hade smurfan fått värsta utbrottet och eftersom sambon inte sovit på drygt en vecka så brast tålamodet och de åkte hem istället..så någon pyjamas blev det inte.
 
Jag och kompisen gick till Åhléns och montern för M.A.C för att ha vår sminkkurs.
Fick en väldigt trevlig tjej som skulle lära oss hur vi skulle göra för att få de resultat vi ville.
Min kompis började och i 1½ tim var så lärde intruktören oss hur vi lätt kunde göra både en sminkning till vardags och en till festligare tillfällen.
Vi skulle sedan plocka ihop produkter till kursens värde och eftersom produkterna är rätt dyra så blev det inte så mycket denna gången. Min kompis fick dock med sig en hel del hem :)
Tänkte komplettera samlingen vartefter sedan med saker som jag tyckte var riktigt bra.
Denna har jag dock önskat mig av tomten:
 
 
När jag kom hem så förevigades jag av sambon:
 
Efter middagen så lade vi smurfan innan vi häckade i soffan ett tag innan läggdags.
 
Igår morse kom smurfan in till oss halv fem på morgonen, det tyckte inte vi var riktigt ok.
Jag gick upp och lade henne i sängen igen och efter en del protester så somnade hon faktiskt om och sov tills jag väckte henne strax efter kl sex.
Var riktigt trött på jobbet den dagen och hade vaknat med en huvudvärk som inte ville ge med sig. Träningsväskan fick vackert stå kvar på jobbet när jag åkte hem..orkade inte träna som jag tänkt då kroppen var tömd på energi och huvudet höll på att sprängas.
Åkte istället hem och umgicks med familjen, lite spaghetti med köttfärsås till middag och tidigt i säng var på agendan på måndagskvällen.
 
Resten av veckan ser ut att bli rätt behaglig. Har min första upplärning på torsdag för en ny medarbetare och det är inte utan att man är lite nervös redan.
I helgen är det meningen att vi ska julbaka så det blir pepparkaksbak, lussebullar och ev vaniljhjärtan om jag hinner.
 
Idag blir det i alla fall träning efter jobbet. måste få bort alla onyttigheter ur kroppen som jag stoppat i mig under helgen. 
Hårdare diciplin och bättre självkontroll..blir så lätt att jag tappar allt så fort jag avikit det minsta från mina nyttiga tankebanor.
I detta tempot så kommer jag inte nå mitt mål som jag satt till nyår. Högre växel måste i så fall läggas i.

Kommentera här: