Att prova kläder, invägning

Torsdagens resultat på mötet var +0,3 men just torsdagarnas invägningar brukar jag ta med en nypa salt.
Det kan handla om vad jag ätit under dagen, vad jag har för kläder på mig från vecka till vecka samt en massa andra faktorer.
Den vikten jag bryr mig mest om är den jag får på måndagsmorgonen.
 
Fredagen var väldigt trevlig då sambon mötte upp mig och så gick vi och hämtade smurfan på dagis ihop. Hon blev ganska förvånad kan man säga.
Vi handlade nere på stan innan vi åkte hem och började förbereda inför middagen och våra vänner som skulle komma över.
Jag var lite slarvig på kvällen och räknade i princip inte points alls även om jag inte överåt och kontrollerade intaget. Blev ett glas vin till kycklinggratängen och ett litet glas kall punch till kaffet. Vi spelade spel och hade det riktigt trevligt till sent på kvällen. Stupade verkligen i säng efteråt.
 
I helgen har vi försökt hålla oss sysselsatta. Lördagen spenderade vi på stan i olika butiker.
Smurfan fick en pippidocka i försenad julklapp från sin farmor och så köpte vi lite böcker på bokrean.
Något som vi däremot lärde oss i lördags var att vi måste införskaffa en paraplysulky som man kan ta med på bussen. Från vårt nya bostadsområde går det en buss var tjugonde minut på helgerna, risken att bussen redan är full av barnvagnar när vi ska kliva på är stor vilket gör att man kan få behöva stå över buss efter buss tills man äntligen får åka med.
Inte riktigt så jag vill spendera en lördagsförmiddag så vi tänkte att en paraplysulky kan man fälla ihop och smurfan kan sitta i knäet på någon utav oss.
På kvällen fikade vi, käkade morötter med dipp och kollade på Judge Dredd.
 
Igår åkte vi ut och letade lite på gränby efter sulky samt utförde lite andra ärenden, vi försökte dock komma hem i bra tid på eftermiddagen så sambon fick lägga sig ner och vila då armen krånglade en hel del.
När vi kom hem så kollade jag och smurfan på film och åt mellanmål medans sambon sov, vi hade dessutom ett litet krig då vi försöker vänja av smurfan nappen en stor del av dagen. Hon får bara ha nappen när hon ska sova eller när hon slagit sig och är ledsen. Hon är inte helt överens med oss om det kan vi säga.
 
Undertiden som sambon lagade mat så provade jag mina växa-i byxor dvs byxor som jag inte kunnat ha på ett par år.
Jag kunde knäppa bägge men det är bara de ena som jag tycker att jag kan visa mig ute i.
Blev sinnessjukt glad och sambon tyckte att jag skulle ha på mig dem till jobbet dagen efter.
 
 
 
 
Efter middagen så lade jag smurfan för natten och så satt jag och sambon och fikade och kollade på tv. Vi började kolla på en film men när klockan närmade sig halv elva så sov jag nästan i soffan. jag var så sinnesjukt trött av tidiga mornar och min förkylning. Smurfan har inte direkt tagit sovmorgon denna helgen.
 
Under hela helgen har jag låtit bli att räkna points, jag har inte överätit men jag har inte heller haft stenkoll. Har säkert överskridit min budget men orken fanns verkligen inte. Nya tag på måndagen.
 
Imorse höll jag på att missa min invägning då jag var så himla trött.
Kom på det när jag klätt på mig halvvägs så det var bara att skala av sig kläderna igen. -0,9kg visade vågen och då kontrollvägde jag en andra gång.
Efter jag gått på toa så vägde jag mig igen och då hade jag gått upp 0,5kg..tyckte det verkade väldigt märkligt. Räknar dock på första resultatet så får jag kontrollera under veckan om det verkar vara felaktigt.
 
Idag är det en kollega som slutar vilket innebär fika, crap! Räknar med det i budget är tacksam att jag har sallad till lunch idag.

Massor med slarv!!

Det hann bara gå två dagar efter mitt minus innan jag föll för frestelsen att köpa godis!
 
Sambon var borta igår kväll så det var bara jag och smurfan.
Funderade bra länge om jag skulle hoppa av bussen vid affären eller om jag skulle ta bussen direkt hem. Tyvärr så valde jag i sista stund att hoppa av bussen och gå in på affären och handla, ni ska inte tror att det blev nyttiga saker heller.
En cola zero och en påse godis.
Efter att jag och smurfan ätit mat och jag lagt henne för att sova så satte jag mig i soffan och tittade på biggest loser och käkade godis..yep ironi när den är som bäst :/
 
Kan inte säga såhär i efterhand att jag ångrar mig för det var verkligen gott och jag har skött mig rätt bra senaste veckan, det var bara onödigt dagen innan invägning på mötet. Jag hade dessutom kunnat köpa mindre än vad jag gjorde.
 
Idag är i alla fall en ny dag och det är viktväktarmöte ikväll och då får jag se om det straffat sig.
 
Jag hoppas på en rejäl sovmorgon på lördag för det känns verkligen som att de skulle behövas. Annars har vi lite små planer i helgen och jag hoppas kunna fynda lite på bokrean.

Att bo eller inte bo i flyttkartonger...

Veckan som gått har varit intensiv och bara swishat förbi!
 
Dagarna bestod i princip bara av att jobba, hämta och lämna grinig unge på dagis samt äta och sova. Känns lite jobbigt att man inte hinner/orkar med att umgås så mycket med familjen men jag tror att när allt lugnat ner sig och vi har fått saker och ting iordning så kommer det reda upp sig det med.
 
Under veckan så har min sambo packat upp den största delen av bohaget och skyfflat ut sopor och dragit upp saker på vinden. Verkligen gjort ett hästjobb trots en trasig axel.
Själv har jag försökt ta tag i saker när jag kommit hem från jobbet men det är ju inte alltid man hinner mellan matlagning och läggningar.
Har i alla fall lyckats få in alla mina filmer i bokhyllan och lite småplock.
Under veckan har jag även lyckats installera Tivo så nu har vi alla tekniska apparater på plats.
 
I onsdags så fick jag hämta en smurfa som fick åka hem i bara strumpbyxor (sittandes i åkpåse) eftersom personalen på dagis/någon förälder slarvat bort hennes fleecebyxor. Gissningsvis har en förälder tagit ett par byxor ur torkrummet utan att kolla lappen (jag märker alltid hennes kläder med namn). de har dock inte dykt upp än och vi får väl se om de gör det.
Det finns ett par andra likadana byxor på dagis som ingen vill kännas vid,problemet är att det är inte smurfans storlek utan ett nummer för stora. Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska köpa nya byxor eller ta de som är för stora. Hur hade ni gjort?
 
I torsdags slutade jag i så bra tid att jag kom i riktigt bra tid till viktväktarmötet. Orkade inte sitta och vänta i 40min så jag bara vägde in mig och åkte hem, dessutom hade jag handlat innan mötet så jag hade matkassar att bära på.
 
I helgen har vi varit ute på äventyr och gjort klart smurfans rum, eller nästintill i alla fall.
Dammsög och skurade golvet,byggde ihop möbler och packade ur kartonger. Blev riktigt bra. Nu saknas bara saker på väggarna samt gardiner och matta :)
Vi kunde tyvärr inte ha kvar alla fina böcker i hennes bokhylla då hon har en benägenhet att riva i böckerna.
Hon fick ha kvar dom som vi inte var lika rädda om.
 
På lördagskvällen åkte vi in till stan och gick till hemmakväll och hyrde film, handlade lite och åkte hem då klockan började bli mycket och vi inte kom iväg i tid.
 
Igår var vi ute på ett riktigt äventyr. Vi skulle åka ut till boländerna, äta lunch på ikea och sedan ta oss till NetonNet.
Det började med att bussen som vi skulle ta var full med barnvagnar så vi kunde inte åka med. Nehepp..vänta 20min till nästa buss. Tog oss ut till Ikea och åt lunch och handlade i lugn och ro.
Sedan spårade det ur, vi skulle gå från ikea ut till netonnet. Det var rätt mycket längre bort än vad min sambo sagt och dessutom gick vi fel så vi fick gå tillbaka en bit.
Jag fick släpa vagnen fram på en snöig och slaskig stig och det kändes som att vi aldrig skulle komma fram.
När vi hade handlat det vi skulle så var vi naturligtvis tvugna att gå tillbaka också men vi valde en annan väg och eftersom det var en sen söndagseftermiddag så fanns det inte så många alternativ att välja mellan.
Valde en väg som ledde hemåt och skulle ta oss till en busshållpats där bussen hem går. Det var en bra bit det med kan jag säga!
 

Räknade ut när jag kom hem att vi nog hade gått runt två timmar totalt den dagen. Var riktigt mör i kroppen efter det och fötterna gjorde otroligt ont.
Sambon var det värre med då han egentligen inte ska gå längre promenader, han får så ont i armen då.
Under promenaden hem så hyperventilerade han av smärta, när vi kom hem så fick han lägga sig en stund.
Själv började jag göra mat till smurfan samt började med vår mat. Tappade upp bad till smurfan och sambon som skulle bada ihop för första gången. Efter badet så läste vi saga och sedan var det dags för sängen för smurfan.

Vi åt vår middag i vardagsrummet framför Mission Impossible rouge nation och efter filmen var slut så var det bara för mig att duscha och gå och lägga mig.
 
Hur har veckan varit rent VV-mässigt då?
Jo den har varit bra, det är skönt att jobba då man får in bra rutiner. dessvärre så innebär det att man inte hinner promenera eller träna så mycket som man kanske skulle önska. Kanske blir mer tid till det sen när allt har lugnat ner sig lite och vi kommit in i rutinerna ordentligt.

Ätit hyfsat bra, räknat points ordentligt förutom i helgen då det blivit en del höftande. Köpte en påse godis på hemmakväll i lördags men tog ytterst lite choklad och mer skumgodis.
 
Var inte riktigt säker på hur resultatet skulle bli imorse när jag ställde mig på vågen men det visade sig att jag gått ner 1,4kg sedan förra veckan så något rätt måste jag ju göra :)
 
Nu är det bara att kämpa på resten av veckan. Har inte skrivit någon meny för veckan ännu men det ska väl gå hyfsat lätt att sno ihop :)
 
Ska försöka att inte gäspa alltför mycket på jobbet idag..det räcker med att jag haltar fram :D