Påskhelgen!

Hoppas ni haft en riktig trevlig påsk :)
Bloggen fick ta en liten paus under påsken så jag kunde umgås ordentligt med min familj och njuta av att vara ledig.
 
Måste ju börja med att berätta om torsdagens invägning på VV. Trodde att jag skulle gått upp men vågen visade istället -0,1kg. Inte mycket men alltid något.
Fick tips på hur man skulle kunna hantera påsken och andra utmaningar och man känner sig så peppad precis innan och sen blir det för mycket mat och godis i alla fall.
 
På kvällen kom min svägerska och hennes man och åt middag, fläskfilé med jordnötssås och wokade grönsaker med ris svängde sambon ihop och det var gudomligt gott! Jag tog endast lite av såsen och mer av grönsaker och kött istället :)
Till kaffet blev det någon kaka och bulle också så det nallades av veckorbonusen redan där.
 
På fredagen tog vi en lugn och skön morgon innan vi åkte ner till stan. Jag skulle in på den nya underklädesbutiken i stan och titta runt och sambon skulle klippa sig.
Gick in på Hunkemöller och talade om för biträdet där att jag inte längre visste vad jag hade för storlek eftersom jag precis tappat en del vikt. Hon var jättetrevlig och hjälpte till att mäta och leta fram bhar i fina färger.
För första gången på jag vet inte hur länge så kunde jag köpa en bh som inte var svart eller vit och som inte kostade över 500:-!
Nyöppningserbjudandet var dessutom 50% så jag kom undan riktigt billigt!
Rekommenderar verkligen den butiken varmt. 
 
Gick sedan runt och letade klänningar och fastnade för en rostfärgad inne på Joy som dessutom var på rea.
Efter vår shoppingtur så åkte vi hem och tog det lugnt och letade efter påskägg. Mitt var väldigt väl gömt och innehöll te och små chokladbitar.
Sambons var välfyllt så han fick lite vid sidan om också, smurfan blev väldigt glad för sina pippstrumpor och cashewnötter.
 
På kvällen åt jag och sambon tapas framför crocodile dundee
 
Sambon gjorde egna pan con tomate, jag fyllde upp med så mycket grönsaker och frukt som jag kunde men en hel del ost och annat följde också med givetvis.
Till efterätt blev det påskgodis..lite för mycket godis faktiskt. Kände att jag fick lite ångest efteråt.
 
På lördagen tog vi pendeltåget och tunnelbanan hem till mina föräldrar där även min syster med familj och min mormor befann sig. Tog en promenad senare på eftermiddagen efter fikat.
Sambon mådde lite dåligt så han gick och la sig och det blev inte bättre under kvällen heller.
Han fick hoppa över påskmiddagen t.o.m.
Som "förrätt" åt vi ägg och sill och som huvudrätt hade pappa lagat lammstek med rotfruktsgratäng och bönor.
Smurfan verkade vara rätt trött så jag satte på henne en pyjamas så fick hon ligga på sambon i soffan och småsova.
Hade precis lagt upp maten på tallriken då sambon säger att han behöver en handduk då smurfan spytt ner honom totalt.
Det vara bara att bära in henne fort som attans in i badrummet och hoppas på att följande spyor hamnar i toaletten. Hon missade naturligtvis vilket gjorde att badrumsgolvet, hennes pyjamas och mina byxor fick åka i tvätten.
Syrran ställde sig och började skura och sanera.
smurfan mådde precis som vanligt efteråt och visade inga tecken på att ens ha kräkts så vi gissade att hon helt enkelt ätit för mycket den dagen.Inga andra tecken eller symptom på magsjuka följde och då har jag sett henne magsjuk förr.
For runt en del efter det och satte mig sedan och åt kall mat :/ Gott men hade nog varit godare varm.
Kände efter det att jag nog behövde något starkare än vin så jag sa på skämt att jag kunde tänka mig en Irish Whiskey. Det gick tydligen att ordna så jag fick en lagom till fikat sen.
 
Kakan till fikat var en apelsin och chokladkaka med nötter i. Underbart god!
 
Trots en kaosartad kväll så var den väldigt trevlig.
 
 
På söndagen så mådde sambon fortfarande inte bra så han följde inte med när vi andra åkte till en liten park med djur och lekplats. Där fick smurfan och hennes kusin titta på kaniner, åsnor och getter som fått killingar.
Tyvärr blåste det en del vilket förtog en del utav upplevelsen.
 
 
 
 
Det är bra att hålla morfar i handen.
 
Efter den lilla turen så åkte vi till Heron City och fikade/åt lunch innan vi bowlade på O'Leary's. Är ju tvungen att skryta med att jag vann, vet inte med hur mycket men jag vann! :D
Handlade lite innan vi åkte hem.
 
Sambon mådde lite bättre när vi kom hem och han kunde äta lite i alla fall.
Ungarna stojade omkring och hade jättekul.
Vi åt gott och spelade spel på kvällen, en riktig myssöndag :)
Inte så mycket promenerande men är ändå rätt nöjd över helgen och att jag skött mig hyfsat.
 
Igår var det måndag igen och invägning. Var ju då tvungen att använda mina föräldrars våg så jag vet inte hur sanningsenlig den var men väljer ändå att tro på att jag gått ner 0,6kg sedan förra veckan. Det är nämligen rätt rimligt med tanke på veckan.
Åkte iväg på fika hos min kusin på eftermiddagen och det slank då ner två tunna tårtbitar men inget annat vilket jag är stolt över.
Min kusins barn och min och syrrans barn lekte väldigt bra ihop och smurfan var inte blyg alls. Hon hittade dessutom en boklåda vilket gjorde att hon sedan inte ville åka hem.
 
Senare på eftermiddagen var det dags att åka hem. Vi tog tunnelbanan från farsta strand och bytte sedan mot pendeltåget hem. Handlade lite på stan innan vi åkte hem. Det blev blandad kompott till middag, jag åt sallad, sambon fryspiza och smurfan åt plättar. Ibland så blir det bara så :)
 
Lade smurfan för natten vid kl 19 och sedan halvtittade vi på tv innan vi också la oss.

Sammanfattningsvis så kan jag utvärdera påsken som väldigt bra, trevligt sällskap och inte överdriven mängd mat även om jag åt mer än vad jag egentligen skulle. Jag åt dock mindre än vad jag skulle gjort innan viktväktarna. Definitivt mindre godis än jag skulle ätit innan!
 
Nya tag väntar denna veckan och jag hoppas på ett stort minus till nästa vecka: 8hg kvar till -30kg :D
 
Ha en riktigt härlig tisdag!