Dejt med oroliga inslag,konsumenttest, morsdagsfirande och invägning

Måste visa min fina arm som genomgick tortyr i torsdags:
 
 
Detta pga ett litet stick i armen. Lyckat! Det ser dessutom mycket värre ut nu tre dagar efteråt.
 
I lördags fick jag och sambon lite sovmorgon för en gångs skull och förmiddagen blev lugn och vi gjorde inte särskilt mycket.
Åt så pointssnålt jag bara kunde till lunch så jag passade på att göra ett konsumenttest:
Jag gillar hallon/lakrits i vanliga fall men i just kvarg vette sjutton. Det var inte så mycket hallonsmak kan jag tycka och lakritssmaken fick någon konstigt eftersmak som jag inte riktigt kom överens med. Den är helt ok och ätbar men det är ingen favorit.

Vid ett så började jag göra mig iordning inför min och sambons dejt, kul att klä upp sig lite ibland.
 
Ibland så är det svårt att se att det hänt något sedan augusti. Ibland känner jag mig nog smalare än vad jag ser ut. Så kände jag mig i lördags, jag kände mig snygg och någorlunda smal men så såg jag denna bilden och kunde knappt se någon skillnad mot för 34kg sen :/ Undrar varför hjärnan funkar så?
 
Vid två kom barnvakten och vi kunde åka in till stan för att gå på bio. Vi skulle se nya Avengers.
Bioupplevelsen höll på att sluta i katastrof.
När vi satt och såg reklamen så höll sex stycken 12-13 åringar på att tjafsa med varanda och förde ett jäkla liv.
När de började visa trailers så bad sambon dessa ungar att hålla tyst. Det dröjde nog ett par minuter innan de började igen.
De höll på och retades med varandra, hade mobilerna på, pratade och sprang fram och tillbaka under hela filmen. En man som satt bredvid sa till två gånger men jag var tvungen att lugna ner min sambo som har ett väldigt hett temperament så han inte sa något som vi skulle få ångra.
Kändes så jävla surt att betala 250:- när man får komma iväg på bio en gång i halvåret och ska få lyssna på sånt!
När filmen var slut stod de utanför salongen och snackade med mannen som sagt till, de började tjafsa med sambon.
Jag sa till dem att det är inte så roligt för oss och andra att få vara barnfria för en gångs skull och sedan behöva betala för att lyssna på tjafs genom en hel film. Hade vi velat ha det så hade vi kunnat stanna hemma med vårt barn..gratis. Hade de bara lyssnat första gången så hade det inte behövt bli bråk.
Efter det så gick vi därifrån, jag gick på toaletten och sambon pratade med biopersonalen om vad som hänt. Vi fick två fribiljetter. Tydligen så bad ungarna också om fribiljetter eftersom min sambo skulle stört deras bioupplevelse..de fick inga då de tydligen varit hotfulla och bråkiga redan när de kom till kassan innan filmen.
Ungarna mötte upp fler personer utanför biografen och sambon såg att de började förfölja oss genom stan.
Då kände jag att det var riktigt obehagligt!
Vi skulle ut och käka och det var en bit att gå och de förljde efter oss hela vägen, det var nästan så att sambon var beredd på att slåss om de hade börjat något.
Vi såg att de pratade i mobilerna och gissningsvis kallade på förstärkning, fast jag undrar i mitt stilla sinne vad det är som får 12-13åringar att komma på idéen att försöka sätta en medelålders småbarnsfar på plats? Vad har gått fel då? Detta pga att någon sagt till dem att vara tysta på bion och visa hänsyn till andra.
Efter vi gått in på restaurangen så såg jag ut genom fönstret att de letade efter oss en stund innan de gick.
Var riktigt obehagligt och jag fick ont i magen, aptiten försvann och vår dejt kändes inte så trevlig längre.
 
Sambon tyckte i detta läget att jag behövde lite vin så vi började med det innan vi beställde maten. Efter ungefär halva glaset så mådde jag lite bättre och vi kunde beställa mat och äta i lugn och ro.
Tyvärr var sambon tvungen att skicka tillbaka sitt lamm då det inte var mediumstekt som han beställt utan snarare genomstekt.
Själv var jag mycket nöjd med min mat även om skaldjuren var lite var ljumma.
Dock en väldigt god risotto och den godaste aubergine jag någonsin ätit.
 
På restaurangen drack jag två glas vin och kände mig lite småtrevlig :D
Vi valde att gå vidare till Churchill arms där jag drack en cider och en halv drink. Sambon drack öl.
Det blev en väldigt trevlig kväll trots allt och vi åkte hem relativt sent.
Kom i säng efter tolv lagom lulliga :D
 
Fick sovmorgon på söndagen på morsdag vilket var tur då jag hade huvudvärk. Man tål ju ingenting längre :D
Låg och drog mig till åtta då jag kände jag var hungrig.
Fick paket vid frukosten av min fina familj:
Av smurfan fick jag en äggklocka
 
och som tack för att jag finns fick jag av sambon:
En egen lite mindre kockkniv som passar min hand..
samt:
Vinglas :)
 
Riktigt nöjd!
 
Tog en lugn och slö förmiddag innan lunch och sambon svängde ihop lite makaroner och köttbullar till oss.
Tog bussen ner till stan och smurfan somnade i vagnen i vanlig ordning (det är skönt att bussar har en sövande effekt på vår barn). Vi tänkte vi skulle testa ett café vi inte varit på innan. Vi gick in på Stationens café Rom som ligger vid centralstationen.
De hade mycket gott att välja på och mycket gott kaffe.
Jag köpte någon form utav trifle med hallongrädde och kladdkaka i. Den var ok men inte mycket mer tyvärr. Deras chokladbollar är inte värda en omväg. Det finns dock mycket där som jag inte provat men som lockar.
Vi satt där i lugn och ro en bra stund innan vi promenerade in mot stan för lite shopping innan butikerna stängde.
Hittade badkläder till smurfan och jag letade bikini utan att hitta någon som passade. Vette fasiken hur deras storlekar är framtagna egentligen. De är tydligen inte framtagna för kvinnor med bröst i alla fall.
Blir till att jaga vidare på tisdag då jag även ska köpa simringar till smurfan.
 
Fick välja vad jag ville till middag så det blev ryggbiff med ugnsrostad småpotatis, bearnaise och sallad.
Inte fy skam för en söndag :)
På kvällen satt jag och sambon och kollade på film och bara tog det lugnt innan det återigen skulle bli måndag och jobb.
 
Jag har räknat på en höft lite grann i helgen. Tycker jag har hållit mig hyfsat till min points och vv-tänket har funnits i bakhuvudet för det mesta.
Har inte överdrivit konsumtionen av något men njutit av allt jag ätit och druckit. Lagt mig med ett rätt gott samvete.

Träning har det inte blivit så mycket av i veckan men körde ett pass i måndags och sprang ju i onsdags. I övrigt har det inte blivit så mycket. Blir nya tag denna veckan :)
 
Ställde mig på vågen imorse utan att vara det minsta nervös och det visade -0,7kg vilket innebär att jag har 0,5kg kvar till -35kg och nästa delmål :)
Riktigt nöjd med det resultatet!
 
Veckan bjuder inte på några speciellt spännade utsvävningar. Det är en sådan vecka då sambon jobbar helg så det blir till att underhålla sig själv. Funderar på att åka till stockholm för att slippa vara hemma men vi får se.
Imorgon är det informationsmöte på smurfans nya dagis så både hon och jag ska vara hemma från jobb och förskola.
 
Hoppas vi får en riktigt solig och härlig vecka!
 

Blodcentralen och invägning

Igår efter jobbet tog jag bussen ner till akademiska sjukhuset för att anmäla mig som blodgivare på deras blodcentral.
Hade läst att de var i akut behov av A+ blod vilket jag har så jag tänkte dra mitt strå i stacken.
Min sammanfattning av besöket är att det var rätt otrevlig personal som borde gå kurs i service.
 
När jag väl hittar ingången (den var gömt bakom en stor lastbil) så möts jag av en rätt utråkad snipig sköterska som när jag sa att jag ville anmäla mig som blodgivare frågade om jag lämnat blod förut. När jag svarade nej så bad hon mig sitta ner och läsa en folder om blodgivning.
Då jag redan läst informationen på nätet samt att mycket av det som stod inte var relevant för mig så gick det rätt fort att läsa.
Jag gick fram till disken och hon frågade skeptiskt om jag var färdig och när jag bekräftade detta tog hon min legitimation och bad om kontaktuppgifter, sedan skulle jag svara på en massa frågor på en dator och sedan sitta ner och vänta.
 
Efter jag väntat ett par minuter som en manliga sköterska och ropade upp mitt namn. Han presenterade sig inte utan ledde mig mot ett rum och sa att det fanns krokar där jag kunde hänga av min saker.
Jag fick sedan rulla upp ärmarna för att se om det fanns bra kärl.
Han har fortfarande inte sett mig i ögonen eller knappt ansiktet sedan han hämtade mig i väntrummet.
Han har ett uttråkat sätt..ungefär som när man är less på sitt jobb och bara vill gå hem..eller byta jobb.
Då kärlen såg bra ut så satte han sig vid datorn och frågade om samma frågor som jag nyss svarat på..frågorna ställs dessutom i ett myyycket uttråkat tonläge efterosm han tydligen frågar dessa frågor om och om igen varje dag. Ingen entusiasm eller intresse för någonting som det verkade.
 
Fick efter detta sätta mig i en stol där man kunde lägga upp armen, blodtrycket togs och sedan skulle det tas blodprover.
Jag upplyste honom om att jag är nålrädd och att detta blir lite som terapi i mitt fall. Det verkade dock inte som att han tog någon större notis om detta.
När han sedan skulle ta proverna så kände och klämde han efter kärl ett bra tag innan han stack och tydligen så stack han fel för efter ett tag så sa han att han måste ta om *jippie*, precis vad en nålrädd behöver höra.
 
När han tagit alla rör med blod fick jag höra att jag tydligen var mer svårstucken än vad han trodde så det kanske kunde bli problem vid första lämningen av blod senare så jag skulle avsätta mycket tid (också precis vad en nålrädd vill höra, samt att jag aldrig varit svårstucken förut). Han sade även att det var viktigt att äta ordentligt innan man lämnar och om de tycker att järnvärdena är för låga när man kommer dit så får man åka hem igen och prova senare. Första sticket hade haft sönder ett kärl så nu pryds mitt armveck av ett stort fint blåmärke!
Efter detta var jag klar och kände mig väldigt oönskad på akademiska sjuhusets blodgivningscentral!
Sköterskan såg mig inte i ögonen en enda gång från väntrum tills dess att jag gick och ingen verkade särskilt tacksam över att jag kom dit och ville bli blodgivare trots kris i depåerna.
Det är faktiskt så att jag drar mig lite för att sätta min fot där igen.
 
 
 
Det roliga med dagen var i alla fall invägningen på viktväktarmötet! Det var som en kompensation för allt tidigare elände.
-2,9kg sedan förra veckan och jag fick en liten svordom av glädje av min coach :D
Fick min fjärde stjärna och en försenad 10% present i form av en nyckelring.
Mötet handlade om hur man hanterar kalas och andra festligheter som viktväktare och hur man hanterar sådana människor som trugar på en saker som man inte egentligen ska äta.
Eller folk som ifrågasätter varför man följer viktväktarna eller poängterar att man nog inte bör äta den bullen pga att man går på VV.
Mycket givande möte och jag är glad att jag endast har personer i min närhet som stödjer mig och hejar på mig i min viktresa. Aldrig någon som ifrågasätter mina val eller trugar på mig sådant som jag bör äta mindre av. 
De som frågat om mitt val av kostplan och metod har fått sig en utbildning i hur viktväktarna fungerar, jag informerar gärna för att folk ska få bättre förstående.
 
Resten av dagen blev riktigt lyckad efter det trots att jag inte kunde träna pga min arm som faktiskt gjorde riktigt ont.
Blev en tidig kväll då väckerklockan var ställd på tio i sex, sovmorgon alltså med en halvtimme :)
 
Smurfan får vara hemma med sin pappa idag då förskolan är stängd så de kommer säkert ha det hur trevligt som helst!
Lite avundsjuk är jag nog allt :)
 
Imorgonkväll ska sambon och jag på dejt och det ser jag mycket fram emot. Bio och middag blir det :)
På söndag är det mors dag så vi får se vad sambon och smurfan har hittat på tills dess.
 
 

Vårruset 25/5-2016

Igår var en intressant dag.
Hämtade först smurfan efter jobbet och åkte ner på stan för att möta upp mina kompisar som också skulle springa vårruset.
Vi hade bestämt oss för att äta indiskt.
Sambon kom och hämtade upp smurfan precis när vår mat kom så det var riktigt bra timing!
Jag hade beställt tikka sizlar med kyckling och då får man såsen vid sidan om vilket jag tycker är jättebra.
Inte alltför många points om man tar måttligt med sås.
 
Efter middagen så promenerade vi bort till tävlingsfältet. Det var lite kyligt och blåsigt men än så länge regnade det inte.
Vi gick runt bland de olika tältet och tävlade om lite priser och kollade på folk.
ca en timme innan start var det musikquiz som var svinenkelt.
Det var inte så mycket folk i området så man behövde inte trängas direkt vilket var skönt.
 
När det var ca 20 min kvar till första starten så gick jag och ena kompisen och skalade av ytterkläderna och lade undan dem på hänvisad plats.
Sedan gick vi till den startfålla som passade vårt tempo bäst.
Det som var bra med denna tävling jämfört med förra veckans är att de som deltog faktiskt följde uppmaningen att hålla till höger om man var lite långsammare så att andra kunde springa om på vänster sida. Detta gjorde att man slapp tvärnita och sicksacka sig genom hela loppet.
 
Har läst att det var 14000 anmälda men jag tror inte så många dök upp, det kändes inte så i alla fall.
 
Jogga tyckte vi passade vårt tempo bäst :)
 
Efter vår start som tredje grupp så började vi promenera ganska raskt och jag kände nog att det var lite tyngre i benen denna veckan. Kan ha att göra med temperaturen kan jag tänka mig.
Efter ett tag började jag dock bli varm i kläderna och började jogga.
Växlade riktig power walk med jogg hela vägen och de sista 600metrarna joggade jag på riktigt bra, var rätt stum i benen mot slutet men sprang så fort jag orkade i mål.
Märkte att om jag spände magmusklerna och rumpan så orkade jag längre och ansträngningen koncentrerades inte bara på benen som var rätt trötta mot slutet.
Kände av benhinnorna efter tre kilometer men iom att jag växlade tempo så hann det gå över innan nästa uppväxling.
 
Tog mig i mål på en riktigt bra tid och slog min tid från förra veckan:
39,36min!
 
 
Vid målet fick man medalj och en goodiebag :)
 
Även fast jag inte vann något pris på musikquizet så vann faktiskt min ena kompis och fick ta emot ett pris efter utslagsomgång.
 
Efter detta var klockan närmare halv nio och vi frös en hel del.
Tog en varsin kopp kaffe och gick ner mot centralstationen.
Hann med min buss precis och kom hem runt kvart över nio på kvällen.
 
En dusch och sedan mellanmål och biggest loser innan sängen lockade
Propud choklad med jordgubbar 4sp.
Tog faktiskt en Lindt lindorkula också efteråt (Lindt var sponsor för vårruset) och trodde att det var 2sp per kula. Blev något förvånad när jag såg att de höjt till 4sp!
Tur att jag hade points över men det blev bara en denna kväll.
 
 
I eftermiddag efter jobbet tänker jag gå till blodcentralen här i stan och anmäla mig som blodgivare. Har funderat på det i flera år men inte tagit tag i det pga min nålrädsla..eller ja själva nålen är jag inte så rädd för utan den smärta den kan orsaka.
Såg dock i tidningen häromdagen att de har akut brist på blod med just min blodgrupp så då kände jag att jag behöver bidra.
 
Efter detta besök ska jag bege mig till viktväktarna och se de fina minus som jag faktiskt förväntar mig sedan förra veckan :)
Men dagens viktväktarresultat och möte får jag skriva om imorgon.