Händelserik helg

I lördags hade jag tänkt börja med att baka tårtbottnar innan frukost. Insåg dock att jag hade för få ägg så jag slängde ihop en kanelbullskladdkaka istället.
Åt frukost och gjorde iordning oss. Satte upp adventspynt i fönstren och efter min bastanta lunch på kvarg och äpple så åkte vi ner på stan, smurfan och sambon skulle till gränby och handla och jag skulle möta upp vår kompis.
Hon och jag började med att kika runt på julmarknaden, hon hittade lite saker att köpa men jag frös mest och hittade ingenting som jag hade råd eller plats att köpa.
Gick tipsrundan i alla fall innan vi gick vidare till fler butiker.
Letade efter en ljusslinga till balkongen bland annat och hittade en på clas ohlson. Köpte varma strumpor på hunkemöller. Annars var det mycket fönstershopping eftersom jag ska till mall of scandinavia på lördag. Märkte efter ett par butiker att det pep om oss så fort vi gick ut ur en affär. Ingen personal som reagerade men vi tyckte att det var lite jobbigt så vi kollade igenom påsarna och insåg att de på hunkmöller hade glömt ta bort ett larm och det hade inte givit utslag när vi gick ut ur butiken.
Gick tillbaka och fick det borttaget.
Provade en mörkgrön sammetsklänning på axelssons som var jättefin men jag insåg att budgeten inte riktigt var på min sida. Får passa på sen när det är mellandagsrea istället. Detsamma gäller de mysiga pyjamasarna på hunkemöller som jag spanat in.
Fick allt på min lista inköpt i alla fall och höll mig till den.

När allt var inköpt så gick vi och hämtade ut biobiljetterna till Inferno.
Middag på ett väldigt fullt Thai village innan vi promenerade sakta till bion med massor av tid över.
Filmen var väl ok men har man läst boken så tycker i alla fall jag att filmen var rätt dålig i jämförelse.
Blev rätt besviken måste jag säga.
Däremot var jag rätt glad över att de tagit in ny dryck på sfbiograferna
 
Denna var riktigt god och 0sp!
 
 
På vägen hem handlade jag tårtingredienser innan jag hoppade på bussen hem.
Var hemma så pass sent att det inte var någon idé att börja med något utan det vara bara att sitta och slappa innan det var dags att sova.
 
Upp tidigt på söndagmorgon och efter frukost så var det bara att sätta igång med tårtbakandet. Nu var det så illa att jag var tvungen att använda mig av köpta bottnar så det som tog tid var själva marängsmörkrämen som skulle vara på. Tack och lov för köksmaskin säger jag!
Började med att separera äggen och blanda vitan med socker i ett vattenbad som skulle värmas till 60 grader.
Under tiden stod smurfan och lekte i diskhon och sambon städade lite.
Slängde ner äggskalen i diskhon som vanligt och smurfan tyckte det var kul att krossa dem med händerna och dricka vatten ur dom.
Eftersom hon bara hade blöja på sig så såg jag att hon började klia på utslag som hade dykt upp på magen.
Tittade på hennes ansikte och såg att ansiktet var fullt av utslag och ögonen igensvullna. Hon verkade inte ha problem att andas men jag kallade på sambon som började prata om ambulans medans jag tyckte att vi kunde ju börja med att ge henne sin medicin och se om det ger med sig. 
Vi vet ju att hon är allergisk mot ägg men inte hur pass allergisk hon är och det är ju sällan man får i sig råa äggproteiner.
Sambon ringde i alla fall 1177 och frågade vad de tyckte. De sa att det kan vara bra att ta sig till barnakuten i alla fall så hon kan få kortison.
Så sambon och smurfan fick klä på sig och åka iväg i den begynnande snöstormen medans jag fixade klart hemma.

Jag fixade klart tårta, dammsög, städade och plockade undan, tömde och fyllde på i diskmaskinen samt duschade.
I princip alla gäster hann komma innan sambon och smurfan kom hem igen.
Hon hade inte behövt någon kortison men en extra dos av hennes antihistaminer vore bra så det fick hon när hon kom hem.
 
Vi fikade och pratade en massa med alla gäster och sambon öppnade paket. Han fick mycket användbara saker som skruvdragare, regelbok för D&D 5ed, presentkort och finöl.
Ett mycket lyckat kalas måste jag säga och vi blev av med all glögg som vi hade hemma, perfekt!
Smurfan och hennes kusin lekte så det yrde leksaker överallt :)
 
Det var väldigt trötta föräldrar som städade och plockade ihop på den sena eftermiddagen.
Slog oss ner i soffan medans smurfan gjorde allt för att slippa sova trots att hon var trött och inte sovit något under dagen.
Ingen var särskilt sugen på mat så någon direkt middag blev det inte, smurfan valde kvarg och flingor till middag.
Lade henne redan kl 18 för då var hon riktigt trött och ville själv gå och sova.

Jag och sambon stupade i soffan med lite adventsfika framför en film, precis lagom söndagsaktivitet.
Första julmusten för iår!
 
Måste ju visa tårtan också:
 
 
Första gången jag spritsat en rostårta.
Fyllningen består av hallonkompott som jag kokade ihop i lördags morse samt lemoncurdgrädde. Spacklad och spritsad med marängsmörkräm med vaniljsmak, gjord på sex äggvitor och borde nog gjort på fler för det räckte inte till så mycket som jag hade tänkt.
God var den i alla fall :)
 
Denna veckan är det rätt mycket att göra som vanligt. Idag ska jag hämta upp smurfan på dagis på eftermiddagen och åka till bvc för 2,5års kontroll och ska passa på att köpa nya strumpbyxor när jag ändå är nere på stan efteråt. Alla jag har hemma börjar bli för stora!
 
Imorgon är det förskolerådsmöte kl 18 så barnvakten kommer i någon timme för att passa smurfan medans jag och sambon är iväg.
På onsdag fyller sambon år så vi ska ut och äta på kvällen så jag får byta till finkläder på jobbet innan jag susar iväg till dagis för att hämta smurfan och sedan åka ner på stan igen för att möta upp sambon.
På torsdag är det viktväktarmöte och så har jag bokat in träningspass efteråt så jag lär inte vara hemma förrän sent.
Fredagen blir det bara jag och smurfan då sambon åker till enköping i två dagar för att spela rollspel,
Lördagen blir full av shopping då jag och några kompisar åker till mall of scandinavia medans smurfan får vara med barnvakten.
På söndag ska jag och en kompis på make-upkursen som inte blev av i lördags..i tre timmar. Tänkte klämma in ett träningspass på morgonen innan kursen.
 
Så ni ser att det verkligen är fullt upp denna veckan.
 
Hoppas ni får en lugn och skön vecka!