När man äntligen får saker gjorda!

Efter jobbet i fredags fick jag skjuts hem av en kompis som skulle följa med och hämta smurfan för att se hur det ser ut på hennes nya dagis utifall att hon ska hämta någon gång i framtiden.
Smurfan blev mycket glad av att se sin favoritbarnvakt och kompis och det var svårt att få henne att följa med hem.
Väl hemma så började jag med maten medans smurfan och kompisen läste sagor och tittade på bamse.
När kompisen åkt hem och maten var klar så åt jag och smurfan själva då sambon slutade sent denna dagen.
När sambon kom hem så åt han och sedan var det soffläge resten av kvällen, orkade inte göra något vettigt alls i princip.
 
I lördags vaknade jag tio i åtta och det var tyst i lägenheten, jag kunde inte somna om utan låg och drog mig i en kvart. Precis när jag satt ner fötterna på golvet så hörde jag smurfan ropa:" Jag är vaken".
Så det var bara att gå in och ta upp henne och börja dagen.
Vi åt en långsam frukost och hade en skön förmiddag. Jag påbörjade mitt nya träningsprogram och körde 20 min.
Planen för dagen var att ta en långpromenad ner på stan till biblioteket men när vi var duschade,påklädda och ätit klart vår lunch så var klockan så mycket att vi aldrig skulle hunnit ner till stan till kl 14. Kl 14 började nämligen musikleken på biblioteket.
Vi tog alltså bussen ner på stan och min förhoppning var att hon skulle somna på vägen. Icke sa nicke hon sov faktiskt inte på hela dagen men var glad och snäll ändå :)
Vi strosade runt på stan en stund och tittade i affärer innan vi gick till biblioteket. Vi lånade böcker och läste en stund innan det var dags för musikleken.
Smurfan hittade direkt en kompis som hon började busa med och det verkade klicka riktigt bra.
Musikleken höll på i drygt en timme, vi sjöng olika sånger och dansade och gjorde ramsor.
Jag tyckte det var lite rörigt och flummigt men ungarna verkade gilla det och det är ju huvudsaken. Sedan kan ju jag tycka att den nedre åldersgränsen på två år borde höjas då en del rörelser var lite väl komplicerade för en tvååring..det verkade dock inte smurfan bry sig om utan hon körde sitt race och var nöjd med det.
 
När musikleken var slut så gick vi och fikade innan vi handlade och skulle bege oss hem.
Tanken var att promenera hem men då det började se väldigt mörkt ut på himlen så vågade jag inte riktigt chansa på att vi skulle ta oss hem torrskodda. Ja smurfan skulle ju klara sig men jag tror att jag skulle blivit väldigt blöt om det nu skulle få för sig att regna.
Jag tog det säkra före det osäkra och tog bussen hem, naturligtvis så regnade det inte på hela dagen..men det kunde ju inte jag veta.
Resten av dagen var riktigt lugn och skön och smurfans och mina måltider under helgen har varit riktigt trevliga (till slut efter en del bråkande).
Sambon kom hem som vanligt på kvällen och vi läste saga och nattade smurfan innan vår kväll började. Eller ja jag satt och läste medans sambon i princip självdog i soffan av utmattning.
Blev en tidig kväll i säng för honom medans jag satt och tittade på dessertmästarna.
 
Igår vaknade vi tio i sju och satt i soffan och tittade på Lejonkungen innan vi åt frukost.
Jag hade två mål med denna dagen, träna och komma ut på promenad. Efter frukost så dammsög jag lägenheten medans smurfan tittade på tv och efter detta så tog jag ett träningspass på 20 min samt ett yogapass på 30 min. Fick ihop en hel del träning alltså.
Smurfan kom in i badrummet medans jag tog en dusch och satt på golvet och läste böcker.
Innan lunch hann jag även med att städa upp lite annat och diska.
Efter lunchen så klädde vi på oss och gick ut på en långpromenad. Försökte mig på att springa lite då och då men det är inte det lättaste med en sulky.
Jag lärde mig en läxa från mitt senaste misstag med mitt aktivitetsarmband så jag stoppade den i fickan denna gången så att alla steg och distansen mättes ordentligt.
Gick förbi affären och handlade lite innan vi gick hem, smurfan vill fortfarande inte sova så det verkade kört på den punken även denna dagen. Jag märkte att hon var trött men tänkte att det inte var någon idé att bråka om det.
När vi kom hem så frågade jag henne om hon ville sitta i sängen och läsa, hon fick napp och snutte och en filt över benen i sängen samt en bok som hon kunde titta i. Gick ut ur rummet och det var knäpptyst därinne i flera timmar efter det.
Jag satte mig i soffan och läste bok och åt mellanmål i säkert två timmar. Strax efter kl fyra gick jag in till smurfan för att kolla till henne och då låg hon och tittade nyvaket på mig.
Hon hade alltså somnat (vilket jag visste att hon skulle göra) och sovit skönt i ett par timmar, välbehövligt.

Vi läste lite böcker och busade innan jag började förbereda maten. Passade även på att påbörja veckans meny medans jag ändå höll på.
Mitt experiment denna dagen funkade inte jättebra, tanken var att ha rotsaksplättar till revbensspjällen. Så jag finrev palsternacka,morot och zucchini och kryddade med salt och peppar.
Hade hoppats på att de skulle hålla ihop i pannan men icke..svåra att vända och blev mest brända utanpå istället för fint gyllenbruna.
Nåja smurfan åt dem i alla fall och det får man ju vara glad för :)
Städade iordning i köket och satte oss för att läsa lite saga och precis när det var dags att gå och sätta på sig pyjamasen och gå och lägga sig så kom sambon hem.

Till kvällen blev det fruktsallad framför tvn och vi började kolla på en film men när vi efter en halvtimme fortfarande inte fattat något så stängde vi av och tittade på annat program istället.
Blivit en del bottennapp filmmässigt på senaste tiden. Jag vet inte varför jag ens fick för mig att kolla på Mad Max och Road warrior, det var riktigt plågsamt.
 
 
Jag hade ju inför denna veckan två mål: jag skulle klara -40kg till måndagen och -40 till torsdagen.
Idag är det måndag och min invägning imorse gick riktigt bra. Hade gått ner 0,8kg vilket innebär att jag nu gått ner 40,2kg sedan förra augusti!
Viktväktarna funkar verkligen.
Riktigt nöjd över mig själv och hur jag kött mig den senaste veckan. Det är bara att fortsätta likadant framöver.

Idag har jag träning inplanerad när jag kommer hem och jag tror att min sambo kommer vilja ha avlösning när jag kommer hem från jobbet.
Smurfan verkar tydligen vara magsjuk enligt de meddelanden jag fått av sambon nu på morgonen. Så det blir VAB för honom imorgon. Ingen rolig start på veckan för hennes del :(
 
I förra veckan utförde jag ett nytt konsumenttest. Denna gången blev det Barbells proteinpudding med kokossmak
 
Den var faktiskt riktigt god, trevlig konsistens och mycket kokossmak. Köpte till och med en burk till ett par dagar senare.