Nya recept,bio, städning och invägningar

I onsdags testade jag något nytt..eller ja nygammalt. Ett recept på en maträtt som jag provat hos min mormor tidigare.
Kesofylld squash med ris.
Riktigt gott även om jag nog varit lite för frikostig med vitpepparn denna gången.
 
På kvällen provade jag en variant av bananglassen som jag gjort tidigare. Jag mixade den frysta bananen med proteinella och gjorde swirl av denna i glassen. Supergott men föredrar nog ändå med jordnötssmör om jag får välja.
 
 
 
I torsdags var jag nog inte världens bästa förälder men å andra sidan så verkade inte smurfan ta illa upp av att sköta sig själv en stor del utav dagen. Jag satte igång med storstädning av köket nämligen och sådant kan ju ta tid!
Detta höll jag på med merparten av dagen och tog små pauser här och var för att hjälpa smurfan med saker och för att fixa lunch.
På eftermiddagen kom sambon hem och då drog jag ner på viktväktarmöte. Med träningskläder på då planen var att springa hem från mötet.
Klev upp på vågen som visade -1,6 vilket innebär att hårt arbete lönar sig! Blev riktigt glad över att det går åt rätt håll.
Det var tydligt att det är semetertider nu då vi endast var två medlemmar och en coach på mötet så det blev lite blandad kompott av ämnen som vi tog upp. Det var lite annorlunda och rätt skoj.
Efteråt satt jag och min coach Anna och pratade lite i 40min om mina ups and downs som jag haft nu under ett år. Det har verkligen varit kämpigt ett tag och det kändes skönt att prata av sig lite. Har fortfarande tankar om att gå kbt men inte tagit mig för att komma iväg än.
 
Sprang hem efteråt men det var kämpigt. klarade inte av att springa hela vägen vilket känns väldigt motigt då det bara är strax över 7km. Kondisen är verkligen inte var den var före semestern.
Sprang igenom ett regnväder på vägen och såg dubbla regnbågar. Rätt fint med bara en också iofs
 
Käkade lite middag när jag kom hem och duschade innan jag lade mig för natten.
 
I fredags var det fina siffror på vågen -2kg! Då blir man riktigt glad.
Städade klart köket och bakade en glutenfri rulltårta till våra vänner som skulle komma över senare.
Plockade iordning och dammsög resten av lägenheten också.
När våra vänner kom med sin dotter så började cirkusen på en gång..två yrväder som for runt. Vi andra satte oss i köket och fikade och till min förvåning så kom sambon hem tidigare från jobbet. Det var väldigt trevligt :)
Smurfans rum slutade i katastrof..inte en enda sak låg på sin plats..allt från soffan var nedrivet,sängkläderna var urrivna, böckerna låg överallt å golvet och hennes leksakslådor var upp och ner. Man såg inte ens golvet.
Då blev jag ledsen på riktigt och smurfans böcker for in i klädkammaren. Smurfan blev utan böcker och tv hela helgen. Tror konsekvenserna bet rätt bra för under hela helgen pratade hon om varför hon inte fick saga eller se på film.
Efter vi röjt upp i smurfans rum så gick våra vänner hem för att äta middag.
Jag började med middagen för spelgänget. Blev garam masalabiffar med ris och lite annorlunda tzatziki.
När våra vänner kom så gjorde jag fruktsallad också som vi kunde ha till efterrätt.
Blev en sen kväll med trevligt spel.
 
På lördagen var det tänkt att jag kulle springa en sväng. Så blev det inte. Surfan vaknade tjugo i sju och efter frukost somnade jag om och sov till efter nio.
Blev en rätt slapp dag då vi kände oss ganska sega. Jag och smurfan cyklade ner till affären och handlade medans sambon gorde lunch annars var det rätt lugnt här hemma.
Jag och sambon gjorde oss iordning innan barnvakten kom och åkte sedan ner på stan med våra vänner för middag och bio.
Vi började på Frenchies på stora torget och tog något gott innan maten
Champagne är grejer det!
 
Tog oss sedan till La Parilla för en riktigt god middag. Helt underbar var den.
Vi delade på ett par förrätter och efter huvudrätten var man riktigt mätt!
 
Promenerade bort till bion och hämtade ut biljetter och köpte lite för mycket godis. Såg spiderman the homecoming som var sådär faktiskt.
Tog bussen hem och det blev sent i säng. Väldigt trevligt hade i alla fall!
 
Igår hade vi en slö morgon allihop då vi var rätt trötta. Även msurfan var på lite kinkigt humör hela dagen.
Åt frukost runt halv elva vilket är väldigt ovanligt!
Vi träffade kompisar på stan på eftermiddagen och fikade på ett nytt café i stan. Ett mycket bra café som rekommenderas! Melrose café på sysslomansgatan.
Pysslade lite när vi kom hem och sedan började vi med middagen. Smurfan ville ha potatisbullar så det fick hon.
Jag och sambon åt torsk med potatispuré och honungsglaserad fänkål.
 
Sambon och jag åt fruktsallad framför en film på kvällen. Lagom avslutning på dagen.
 
Denna vekan har vi inte så mycket planerat. Alla vi känner är bortresa just denna veckan så vi får försöka roa oss själva. Sambon jobbar övertid i dag och på söndag så vi har fredag och lördag ihop. Vi har pratat om att åka till stockholm och gå runt på fredag och det låter ju rätt mysigt :)
Jag och smurfan ska ner till stadsparken på onsdag och gå på teater. Hoppas på fint väder så kanske man kan cykla ner :)
Hoppas även på bra väder i övrigt i veckan så man kan vara ute och gå lite. Annars får jag ta tag i resten av lägenheten, har ju badrum och vardagsrum kvar att storstäda.
 
Ha en fin vecka!