Lakritspepp, resor, invägningar och insikter!

På vägen till viktväktarmötet igår efter jobbet började jag fundera varför jag har haft det så kämpigt i ett par månader nu med kosten och att jag äter för mycket av sådant som jag inte borde.
Plötsligt slog det mig att det första jag tar till när jag är stressad är sötsaker. Det är inte så att jag tänker " jag är stressad, var är chokladen?" Utan stressad undermedvetet som ökar på sötsuget som blir väldigt svårt att stå emot när man är van att använda det som tröst när känslorna och stressen löper amok.
Under de senaste månaderna har det varit stress över sommarsemesterar och min anställning som löper ut i juni utan att jag vet vad som kommer hända efter det. Mitt i allt det så har smurfans förskola delat ut lappar om ledigheter och sommarförskola som ska vara inskickad senast den 13:e april. Jag vet inte ens om jag är arbetslös eller inte just då.
Allt byggs på och ingen vet något just nu och jag som har ett visst kontrollbehov mår inte bra av det.
 
Så jag och sambon bestämde oss att chansa lite angående semestrar.Sambon är tvungen att ha juni och vill vi ha semester ihop så måste jag också ta då oavsett om jag blir arbetslös eller inte. Så jag lade in om semester jag med och skulle det vara så att det dyker upp något så kan jag alltid ta tillbaka den...eller i alla fall delar av den. Vi har nämligen bokat en resa till värmen. Vi kände att vi behövde det om det nu är så att vi ska jobba resten av sommaren.
 
Fördelen med att ha semester i juni är att resorna blir billigare innan skolorna slutat.
 
 
Vi åker tillbaka till Sunny Beach. Var där 2013 och trivdes oerhört bra så detta är en resa vi verkligen ser fram emot.
 
 
 
Resultatet av vägningen på viktväktarna blev som väntat +, i detta fallet +1,3kg sedan förra vägningen för två veckor sedan.
 
Mötet handlade om långsiktig viktminskning och att det får ta tid. Vi har inte blivit överviktiga på en vecka och då lär vi inte gå ner allt på en vecka heller.
När det går trögt så får man sitta och fundera på vad det är man gjort som fungerat och om det är något ytterligare man måste finslipa på eller om det är någon vana eller rutin som man släppt lite på sedan man började. För man är alltid som bäst i början av programmet och ju längre tiden går så kanske man inte är lika stenhård i räknandet längre. Jag vet att jag fungerar så i alla fall. Dessutom är det svårare ju närmare målet man kommer. Saker man kunde komma undan med förr visar sig på vågen på en gång numera. Nu handlar det om att känna in vad kroppen klarar av. Kan jag äta en bulle i veckan utan att det skenar iväg på vågen? Kan jag använda hela min veckobonus fortfarande eller måste jag börja dra in även på dem? Det är en fin balansgång man ska lära sig behärska.
 
Efter mötet gick jag till gymmet och hade veckans distanspass och jag måste säga att det gick bättre än vad jag trodde. 45min löpning, 10 min backträning och lite styrketräning på det. var inte hemma förrän halv tio på kvällen.
 
När jag kom hem var det dags att rodda inför morgondagen. Fixa lunchlåda och glasera kakan till spelkvällen. samt få i mig någon form utav middag.
 
Sambon hade turligt nog både tvättat och kört diskmaskinen så jag slapp tänka på det och må dåligt över att det inte var gjort.
Han hjälpte mig med matlådan medans jag började med glasyren till kakan.
När allt det var gjort så kunde jag med gott samvete äta min middag som bestod av smörgås,kvarg,ägg och banan. Äter gärna något lätt sådär sent på kvällen och speciellt innan invägningsdag.
Var bara att lägga sig efteråt i princip. Väckarklockan stod på 5.20
 
Hade inga större förhoppningar inför dagens invägning med tanke på gårdagens resultat.
Hade absolut inte väntat mig -0,6kg :D Helt nöjd med det!
 
Slängde i mig frukosten och väckte smurfan så vi kunde klä på oss och gå till dagis.
 
Blir nog inte så mycket räknande av points imorgon på lakritsfestivalen för många provsmakningar blir det men eftersom det är en gång om året och det var fyra år sedan jag var där sist så får det vara värt det.
Är väldigt glad för de festivalbiljetter som jag vann på http://fdensammamamman.blogspot.se/
 
I övrigt ska jag ta det så lugnt som möjligt i helgen för att ta nya tag och försöka stressa ner lite nästa vecka.
 

Vissa helgen är värre än andra, tur att det kommer nya dagar!

Var helt övertygad om att det skulle stå plus på vågen i fredags med tanke på hur veckorna har sett ut.
Så jag var inställd på att ha gått upp rejält. Det visade sig stämma riktigt bra.
Blev +1,5kg och inte alls konstigt då det säkert var ett bakslag från veckan innan dessutom.
 
 
Lördagen var en riktigt pina rent mentalt. Smurfan vaknade inte på sitt bästa humör denna dagen och allt utvecklades till ett krig.
Tog mig en timme att övertala henne om att klä på sig efter frukost. Först ville hon följa med ut och cykla men när hon insåg att hon inte fick cykla i pyjamas så ville hon inte cykla längre..och så fortsatte det.
Efter det största utbrottet denna förmiddagen så sprang hon in på sitt rum och stängde dörren.
Efter en stund gick jag och tittade till henne. Då hade hon somnat i sängen. Så jag tror nog att den lilla krigaren var trött. Hon hade ändå klivit upp kl sex på morgonen.
Efter hon sovit så fick hon smörgås och blåbärssoppa till lunch då hon totalvägrade äta annan mat.
Efter lunch så provade vi att gå ut. Tog fram hennes cykel ur förrådet och hon var jättepeppad till en början. Tills hon skulle börja cykla.
Hon är lite kort och det är precis så hon kan trampa runt men det är jobbigt och när det inte går på en gång blir hon frustrerad och vill inte mer. Så efter två tramptag blev hon sur och ville kliva av *suck*
Vi får väl se om hon lär sig cykla ordentligt till sommaren eller inte.
 
När vi tjafsat färdigt om detta så tog vi fram min cykel och så cyklade vi ner till affären. Hade ju egentligen tänkt att cykla en längre tur denna dagen men med tanke på hennes humör och hur lång tid det tog innan vi faktiskt kom utanför dörren så var det nog lika bra att vi bara cyklade ner till affären hemma. Dessutom var det motvind och skitjobbigt att trampa. Hur jag ska orka börja cykla till jobbet vette sjutton.
 
Var rätt slut och utpumpad när hon väl gått och lagt sig.
När sambon kom hem så började jag göra mig iordning för att åka ner på stan och gå på bio.
Jag och två tjejkompisar gick och såg den nya filmatiseringen av Skönheten och Odjuret. Den var riktigt bra och även fast jag åt alldeles för mycket godis så åkte jag hem rätt nöjd.
Sambon sov när jag kom hem och klockan var riktigt mycket så det var bara att gå och lägga sig på en gång.
 
 
Söndagen blev något bättre än lördagen humörmässigt men det var inte helt smärtfritt.
Tjafs direkt vid frukosten och det var inte mycket smörgås som slank ner i smurfans mage den morgonen.

Annars tittade vi en del på film och jag  plockade med tvätt och städade undan lite.
Smurfan åt en ordentlig lunch till slut och efter det klädde vi på oss och gick ut.Hon somnade i vagnen efter en stunds promenerande och jag tog en powerwalk på en timme och tjugo minuter.
Handlade lite på vägen hem.
Smurfan fortsatte att sova när vi kom hem så jag satte mig i soffan och kollade på Jönssonligan. Det gäller att passa på när man har möjligheten :)
Hon sov i totalt två timmar vilket nog var nödvändigt. 
Vi tittade på en del film och umgicks väldigt bra resten av eftermiddagen.
Till middag så vispade jag ihop våffelsmet. En till mig och en till resten av familjen. Denna gången var nog inte smurfan lika hungrig för hon åt bara en våffla och glassen och sylten på den andra våfflan.
Själv åt jag tre våfflor och var dömätt!

 
Efter jag slutade jobbet i måndags så inväntade jag samtal från min konsultchef. Vi skulle ha medarbetarsamtal över telefon eftersom vi sitter i olika städer.
Han frågade standardfrågor och lite följdfrågor om hur jag trivs,hur mina arbetsuppgifter är,hur framtiden ser ut osv. Ganska okomplicerat men vi pratade ändå på i 45min.
Åkte direkt till gymmet efteråt och fick faktiskt tag på ett skåp rätt snabbt. Körde mina snabba intervaller och styrketräning innan jag åkte hem och käkade middag.
Fick veta av sambon att smurfan varit ett riktigt mönsterbarn hela dagen. Ätit ordentligt och varit snäll hela dagen. Lyssnat och gjort som hon blivit ombedd. Det vill säga ett helt annat barn än det jag fick umgås med under helgen. De hade lekt och varit ner på stan och fikat bland annat, hon hade inte sovit något på dagen men somnade på en kvart efter hon  lagt sig på kvällen.
Hade köpt lammrostbiff på söndagen till bra pris så jag passade på. Så det blev lammrostbiff med sallad och bearnaisesås till på en måndagskväll bara sådär :)
 
 
Igår gick jag in på systembolaget direkt efter jobbet och handlade åt sambon som inte skulle hinna in under veckan.
Efter jag handlat klart allt jag skulle ha så gick jag till gymmet där det inte fanns ett enda skåp ledigt. I vanliga fall skulle jag vänt och gått men jag började byta om och hoppades på det bästa. Innan jag riktigt börjat så kom det en tjej som tränat klart så jag kunde ta henne skåp :D Sikken röta!
Kunde sedan köra mina långa intervaller i bra tempo och sedan lite lätt styrka innan jag gick och duschade och åkte hem.
Fick kycklingwok med nudlar när jag kom hem och fick en pratstund med smurfan också som inte hunnit somna än.
Efter maten käkade vi fruktsallad och kollade på Lethal weapon. Klockan var nog efter tio när smurfan kom gåendes i hallen och in i vardagsrummet. Hon sa inget och svarade inte på tilltal. Jag plockade upp henne och gick in med henne i hennes rum. Försökte fråga om hon drömt något eller om det var något som var fel men hon svarade inte. Vi funderar på om hon gick i sömnen på något sätt fast det såg ut som att hon var vaken. Hon kröp ihop i sängen direkt och in med nappen och sen sov hon fridfullt resten av natten. Helmärklig upplevelse då det aldrig hänt förut. Hon har aldrig gått upp ur sängen efter vi lagt henne för natten.
 
Idag är det jag som hämtar smurfan på dagis och så blir det pajrester till middag så allt jag egentligen behöver göra när jag kommer hem är att slänga ihop en sallad så är maten klar. Gillar sådana dagar. Måste starta en tvätt däremot då smurfan börjar få ont om rena kläder. För det första så är det lerigt ute och sen går potträningen inte så jättebra på dagis.
 
Imorgon ska jag väga in mig på viktväktarna igen för första gången på två veckor. Vet ju hur det kommer se ut men jag vet också att jag gör något åt det aktivt nu när jag kommit igång med träningen igen och det känns bra i kroppen förutom den nedra halsen som inte riktigt kan bestämma sig.
Efter mötet så ska jag köra distanspass på gymmet innan jag åker hem riktigt sent och äter en lätt middag.
 
Tänkte jag skulle börja springa mina distanspass ute nu när det börjar bli bättre väder och inte lika mycket snö och is ute. Det gäller bara att jag kan träna när jag slutar tidigt på dagarna eller på helgerna. Vill inte springa ute själv sent på kvällarna..händer så mycket skit i samhället så jag som kvinna känner mig inte trygg ute sent på kvällen. Så ska jag köra distanspass ute så får det bli på eftermiddagar eller på helgerna.
Måste börja springa utomhus för att få känsla för hur det är att springa på olika underlag och i olika terräng. Det är nyttigt att ha det i benen sen när det är dags för tävling.
Ska se om jag kan få in något utomhuspass i nästa vecka :)
 
På fredag är det dags för spelkväll igen och till middag då blir det chilensk makaronigryta..det går hyfsat snabbt och lätt och är bra att göra till många :) Tänkte baka tills dess också men det får jag göra idag redan.
 
I helgen väntar lakritsfestival för mig och sambon medans smurfan får vara hos mormor och morfar. Skulle inte ens komma på tanken att ha med henne med barnvagn och allt in på mässan. Så otroligt mycket folk som trängs och knuffas. Risken att hon skadas skulle jag säga är stor. Dessutom stör jag mig själv på att folk tar med sig barnvagnar till sådana där saker då det är svårt att komma fram nog som det är.
Näe hon har det roligare med mormor och morfar som hon får träffa alldeles för sällan.

På kvällen blir det familjemiddag och socialisering och på söndagen så åker vi hem igen.
 
Blir nog ett trevligt veckoslut :)

Helg med en obstinat treåring, konsumenttest och trytande motivation

I fredags handlade jag lite på vägen hem från träningen till våran myskväll. sambon tyckte att vi behövde lite brieost och jag tyckte vi behövde päron.
På kvällen dukade vi upp i vardagsrummet efter att smurfan lagt sig för natten.
 
Testade ett vin som vi fått i julklapp som var väldigt gott.
 
En mycket trevlig fredagskväll.
 
På lördagen så började dagen med raseriutbrott från smurfan på grund av ett par strumpor. Ville absolut inte sätta på sig strumporna själv. Så fortsatte dagen till mångt och mycket.
Vi var upp till vinden och letade efter smurfans gamla skor som vi tänkte skänka bort till en granne. Rotade igenom hela förrådet men hittade dem inte så till slut gav vi upp.

Klädde på oss och gick ut till cykelförrådet då vi lovat smurfan att hon skulle få cykla denna dagen. Kan säga att det var helt fel dag att låta henne cykla själv på. Trots att hon numera når ner till tramporna och kan cykla själv så vägrade hon och tyckte att vi skulle putta på istället.
Efter att vi försökt övertala henne om att hon faktiskt kan cykla själv så gav vi upp och ställde in cykeln i förrådet istället tills hon är på bättre humör.
Tog fram våra cyklar och gav dem en översyn. Jag och sambon hjälptes åt att sätta tillbaka cykelstolen på min cykel och höja upp min sadel en del. Har inte cyklat på över ett år så det kändes lite ovant.
Tanken var att jag skulle ta cykeln till jobbet på onsdagen men efter två dagars snöande så skrotade jag den idén.
 
Efter lunch så fick smurfan gå och sova en stund och jag satte mig och glodde på film. Sambon försvann ut och träffade en kompis.
Jag var upp till vinden en sväng till på eftermiddagen och hittade av en slump skorna som vi letat efter hela förmiddagen. Så senare på eftermiddagen så gick vi upp till grannen och lät dottern där prova smurfans gamla skor och de hon ville ha fick hon. Blev kvar en stund och pratade innan vi gick ner och lagade mat.
Jag lagade kycklingfrikadeller i tomatsås med pasta medans sambon och smurfan såg på film.
 
Efter smurfan lagt sig så satte vi oss och tittade på film.
 
Söndagen var inte bättre när det gäller smurfans humör. Tvär och grinig merparten av förmiddagen.
Åkte in till stan runt lunch och smurfan fick i sig en korv innan vi tog oss till bion för att hämta biljetter och köpa lite popcorn innan filmen började.
Smurfan satt som ett ljus helt stilla under hela filmen. Emellanåt glömde hon till exempel att äta popcorn och det är ovanligt för att vara henne.
 
Efter bion så gick vi till hemmakväll och köpte godis. Inget jag är stolt över men ska man berätta sanningen så ska man. Kan inte säga att jag ångrar mig såhär efteråt men det lär jag nog göra på fredag skulle jag tro.
 
På väg till bussen ut till boländerna så somnade smurfan i vagnen och sov i drygt en timme.
Gick till Stadium ute i boländerna då jag var ute efter en ny sportbh som funkar när jag springer och jag krympt ur mina gamla.
Stod tydligen i provrummet i 45min enligt sambon men så hittade jag till slut en som passade också.
 
Efter vårat ärende på Stadium så gick vi till ikea för att köpa en ny pall till smurfan samt ett nytt bord till hennes rum.
Åkte hem och började lagat mat, blev tacos istället för den planerade köttfärslimpan då klockan var för mycket.
Blev film och godiskväll vilket var rätt skönt efter en mentalt utmattande dag.
 
I måndags åkte jag till hemmakväll efter jobbet och köpte filmer som de hade för medlemspris innan jag åkte hem. Hoppade över träningen då jag fortfarande har lite problem med halsen och inte riktigt vet hur hårt jag vågar träna. Märkte förra gången jag var förkyld att intervaller blev lite för jobbigt men snabb promenad bör jag kunna klara av samt att styrketräna.
Blev att titta på filmen Doctor Strange och utföra ett konsumenttest av en ny Loka-smak.
Smakade tyvärr inte så mycket av varken lime eller grapefrukt men i övrigt så var den helt ok.
 
Igår var det lite kaos på jobbet i och med driftsättning av ett nytt växelsystem. Det blir till att vänja sig vid en lite ny layout ett tag nu tills de fixat till det.
Åkte hem direkt efter jobbet igen då jag längtade mer efter att umgås med familjen än att stå och svettas på gymmet. Så igår var det mest trötthet än något annat som gjorde att jag inte tog mig till gymmet.
 
Fixade iordning hemma och plockade undan tvätt och lekte med smurfan medans sambon lagade mat.
Åt middag och sedan lade jag smurfan medans sambon plockade undan disken. 
En dusch och plocka iordning väskan inför morgondagen och sedan titta på inspelade program som vi inte sett.
Kom i säng i bra tid i alla fall.
 
Idag ska jag ta mig till gymmet no matter what!
Slutar 16 och sedan är det bara att sparka sig i baken hela vägen till gymmet.
En riktigt bra och solig dag på många plan.
Fått en positiv känsla på jobbet idag som nog kommer hålla i sig ett tag :)
 
Imorgon blir det ingen invägning då min coach är borta och sambon slutar sent. Hämtar upp smurfan tidigt på dagis och så får hon och jag umgås istället.

I övrigt så händer det nog inte så mycket under kommande dagar. I helgen jobbar sambon så jag och smurfan får roa oss själva. Beroende på smurfans humör så kanske jag vågar ta ut hennes cykel igen..men vi får se.
Någon tripp till stan blir det nog i alla fall. Eventuellt kasnke det blir bio sent på lördag men inget är bestämt.