Välförtjänt paus

Vart ska man börja när man haft uppehåll från bloggen i snart ett år?
 
Det har hänt så sjukt mycket sedan sist att det blir svårt att sammanfatta allt i en ett enda inlägg i någon form av lättförståelig text.
När jag fick sluta min tjänst på Uppsala universitet så gick nog luften ur mig lite grann och jag mådde inte så bra ett tag.
Jag har egentligen inte haft någon större motivation till någonting det senaste året, mest varit trött och försökt få ihop vardagen och det mesta har gått på rutin och försöka få ihop vardagspusslet.
Allt har blivit lidande mer eller mindre: träning, kost och socialisering har fått stå tillbaka.
Jag har under det  senaste året gått upp ca 17kg och tappat en del kondition och träningslusta. Detta har naturligtvis inte hjälp motivationen mer än korta stunder.
 
I oktober förra året började jag en ny tjänst som inneburit mer rörelse och varierande arbetsuppgifter. Detta har dock inneburit mer trötthet och stress, samtidigt som det är oerhört utvecklande och givande.
Jag är numera administratör/receptionist på sjukhusadministrationen på Akademiska sjukhuset. Ett tag till i alla fall, har inte lyckats landa någon fast tjänst än.
 
Stressen och nervositeten av att börja en ny tjänst samtidigt som motivationen trutit var ingen bra kombination för mig tydligen. Att det dessutom fikas en massa på det här stället underlättar inte.
Jag har också problemet (ett problem som jag delar med många har det visat sig) att har jag väl börja fuska lite så fortsätter det att rulla på.
 
Jag har sedan två veckor tillbaka börjat ta tag i det igen och har tagit mig iväg till gymmet två dagar. Är fortfarande lite halvslarvig med att fylla i checklista i appen men är mycket bättre på det nu än vad jag varit på länge.
 
Under våren så har det inte sprungits så mycket som jag hade ambitionen att göra. Jag har dock gått hos en PT ett par gånger samt varit med i en löpargrupp. I april sprang jag min första halvmara vilket jag aldrig trodde att jag skulle överleva.
Har sprungit en del lopp under säsongen men inga supertider direkt..varit glad om jag tagit mig runt alls.

Sommaren har varit så varm att jag inte sprungit något allt faktiskt, hoppas på att ta mig ut en sväng i helgen.
 
Jag har sagt upp mitt gymkort på fitness24 och går numera på friskhuset som är en del av friskvården på Akademiska sjukhuset. Man använder en del av sitt friskvårdsbidrag till att vara medlem på Akademiska sjukhusets egna gym, superbra! Det har inte lika bra öppettider som fitness24 men allvarligt, hur många gånger har man verkligen varit på gymmet före kl 7 eller efter kl 21? Aldrig i mitt fall :)
 
Jag ska försöka få in lite bilder så småningom och kunna berätta lite om vad jag gjort det senaste året men nu är tanken att bara komma igång lite smått. Jag kommer nog inte uppdatera varje vecka till en början men så ofta som jag bara orkar och hinner.
 
 
 
 
 
 
1 Anna:

skriven

Har saknat dig och dina inlägg
Tyvärr är du inte ensam om att tappa allt men nu är det dags att fixa det hela

Kommentera här: