Helg med en obstinat treåring, konsumenttest och trytande motivation

I fredags handlade jag lite på vägen hem från träningen till våran myskväll. sambon tyckte att vi behövde lite brieost och jag tyckte vi behövde päron.
På kvällen dukade vi upp i vardagsrummet efter att smurfan lagt sig för natten.
 
Testade ett vin som vi fått i julklapp som var väldigt gott.
 
En mycket trevlig fredagskväll.
 
På lördagen så började dagen med raseriutbrott från smurfan på grund av ett par strumpor. Ville absolut inte sätta på sig strumporna själv. Så fortsatte dagen till mångt och mycket.
Vi var upp till vinden och letade efter smurfans gamla skor som vi tänkte skänka bort till en granne. Rotade igenom hela förrådet men hittade dem inte så till slut gav vi upp.

Klädde på oss och gick ut till cykelförrådet då vi lovat smurfan att hon skulle få cykla denna dagen. Kan säga att det var helt fel dag att låta henne cykla själv på. Trots att hon numera når ner till tramporna och kan cykla själv så vägrade hon och tyckte att vi skulle putta på istället.
Efter att vi försökt övertala henne om att hon faktiskt kan cykla själv så gav vi upp och ställde in cykeln i förrådet istället tills hon är på bättre humör.
Tog fram våra cyklar och gav dem en översyn. Jag och sambon hjälptes åt att sätta tillbaka cykelstolen på min cykel och höja upp min sadel en del. Har inte cyklat på över ett år så det kändes lite ovant.
Tanken var att jag skulle ta cykeln till jobbet på onsdagen men efter två dagars snöande så skrotade jag den idén.
 
Efter lunch så fick smurfan gå och sova en stund och jag satte mig och glodde på film. Sambon försvann ut och träffade en kompis.
Jag var upp till vinden en sväng till på eftermiddagen och hittade av en slump skorna som vi letat efter hela förmiddagen. Så senare på eftermiddagen så gick vi upp till grannen och lät dottern där prova smurfans gamla skor och de hon ville ha fick hon. Blev kvar en stund och pratade innan vi gick ner och lagade mat.
Jag lagade kycklingfrikadeller i tomatsås med pasta medans sambon och smurfan såg på film.
 
Efter smurfan lagt sig så satte vi oss och tittade på film.
 
Söndagen var inte bättre när det gäller smurfans humör. Tvär och grinig merparten av förmiddagen.
Åkte in till stan runt lunch och smurfan fick i sig en korv innan vi tog oss till bion för att hämta biljetter och köpa lite popcorn innan filmen började.
Smurfan satt som ett ljus helt stilla under hela filmen. Emellanåt glömde hon till exempel att äta popcorn och det är ovanligt för att vara henne.
 
Efter bion så gick vi till hemmakväll och köpte godis. Inget jag är stolt över men ska man berätta sanningen så ska man. Kan inte säga att jag ångrar mig såhär efteråt men det lär jag nog göra på fredag skulle jag tro.
 
På väg till bussen ut till boländerna så somnade smurfan i vagnen och sov i drygt en timme.
Gick till Stadium ute i boländerna då jag var ute efter en ny sportbh som funkar när jag springer och jag krympt ur mina gamla.
Stod tydligen i provrummet i 45min enligt sambon men så hittade jag till slut en som passade också.
 
Efter vårat ärende på Stadium så gick vi till ikea för att köpa en ny pall till smurfan samt ett nytt bord till hennes rum.
Åkte hem och började lagat mat, blev tacos istället för den planerade köttfärslimpan då klockan var för mycket.
Blev film och godiskväll vilket var rätt skönt efter en mentalt utmattande dag.
 
I måndags åkte jag till hemmakväll efter jobbet och köpte filmer som de hade för medlemspris innan jag åkte hem. Hoppade över träningen då jag fortfarande har lite problem med halsen och inte riktigt vet hur hårt jag vågar träna. Märkte förra gången jag var förkyld att intervaller blev lite för jobbigt men snabb promenad bör jag kunna klara av samt att styrketräna.
Blev att titta på filmen Doctor Strange och utföra ett konsumenttest av en ny Loka-smak.
Smakade tyvärr inte så mycket av varken lime eller grapefrukt men i övrigt så var den helt ok.
 
Igår var det lite kaos på jobbet i och med driftsättning av ett nytt växelsystem. Det blir till att vänja sig vid en lite ny layout ett tag nu tills de fixat till det.
Åkte hem direkt efter jobbet igen då jag längtade mer efter att umgås med familjen än att stå och svettas på gymmet. Så igår var det mest trötthet än något annat som gjorde att jag inte tog mig till gymmet.
 
Fixade iordning hemma och plockade undan tvätt och lekte med smurfan medans sambon lagade mat.
Åt middag och sedan lade jag smurfan medans sambon plockade undan disken. 
En dusch och plocka iordning väskan inför morgondagen och sedan titta på inspelade program som vi inte sett.
Kom i säng i bra tid i alla fall.
 
Idag ska jag ta mig till gymmet no matter what!
Slutar 16 och sedan är det bara att sparka sig i baken hela vägen till gymmet.
En riktigt bra och solig dag på många plan.
Fått en positiv känsla på jobbet idag som nog kommer hålla i sig ett tag :)
 
Imorgon blir det ingen invägning då min coach är borta och sambon slutar sent. Hämtar upp smurfan tidigt på dagis och så får hon och jag umgås istället.

I övrigt så händer det nog inte så mycket under kommande dagar. I helgen jobbar sambon så jag och smurfan får roa oss själva. Beroende på smurfans humör så kanske jag vågar ta ut hennes cykel igen..men vi får se.
Någon tripp till stan blir det nog i alla fall. Eventuellt kasnke det blir bio sent på lördag men inget är bestämt.
 
 

Kommentera här: