Vissa helgen är värre än andra, tur att det kommer nya dagar!

Var helt övertygad om att det skulle stå plus på vågen i fredags med tanke på hur veckorna har sett ut.
Så jag var inställd på att ha gått upp rejält. Det visade sig stämma riktigt bra.
Blev +1,5kg och inte alls konstigt då det säkert var ett bakslag från veckan innan dessutom.
 
 
Lördagen var en riktigt pina rent mentalt. Smurfan vaknade inte på sitt bästa humör denna dagen och allt utvecklades till ett krig.
Tog mig en timme att övertala henne om att klä på sig efter frukost. Först ville hon följa med ut och cykla men när hon insåg att hon inte fick cykla i pyjamas så ville hon inte cykla längre..och så fortsatte det.
Efter det största utbrottet denna förmiddagen så sprang hon in på sitt rum och stängde dörren.
Efter en stund gick jag och tittade till henne. Då hade hon somnat i sängen. Så jag tror nog att den lilla krigaren var trött. Hon hade ändå klivit upp kl sex på morgonen.
Efter hon sovit så fick hon smörgås och blåbärssoppa till lunch då hon totalvägrade äta annan mat.
Efter lunch så provade vi att gå ut. Tog fram hennes cykel ur förrådet och hon var jättepeppad till en början. Tills hon skulle börja cykla.
Hon är lite kort och det är precis så hon kan trampa runt men det är jobbigt och när det inte går på en gång blir hon frustrerad och vill inte mer. Så efter två tramptag blev hon sur och ville kliva av *suck*
Vi får väl se om hon lär sig cykla ordentligt till sommaren eller inte.
 
När vi tjafsat färdigt om detta så tog vi fram min cykel och så cyklade vi ner till affären. Hade ju egentligen tänkt att cykla en längre tur denna dagen men med tanke på hennes humör och hur lång tid det tog innan vi faktiskt kom utanför dörren så var det nog lika bra att vi bara cyklade ner till affären hemma. Dessutom var det motvind och skitjobbigt att trampa. Hur jag ska orka börja cykla till jobbet vette sjutton.
 
Var rätt slut och utpumpad när hon väl gått och lagt sig.
När sambon kom hem så började jag göra mig iordning för att åka ner på stan och gå på bio.
Jag och två tjejkompisar gick och såg den nya filmatiseringen av Skönheten och Odjuret. Den var riktigt bra och även fast jag åt alldeles för mycket godis så åkte jag hem rätt nöjd.
Sambon sov när jag kom hem och klockan var riktigt mycket så det var bara att gå och lägga sig på en gång.
 
 
Söndagen blev något bättre än lördagen humörmässigt men det var inte helt smärtfritt.
Tjafs direkt vid frukosten och det var inte mycket smörgås som slank ner i smurfans mage den morgonen.

Annars tittade vi en del på film och jag  plockade med tvätt och städade undan lite.
Smurfan åt en ordentlig lunch till slut och efter det klädde vi på oss och gick ut.Hon somnade i vagnen efter en stunds promenerande och jag tog en powerwalk på en timme och tjugo minuter.
Handlade lite på vägen hem.
Smurfan fortsatte att sova när vi kom hem så jag satte mig i soffan och kollade på Jönssonligan. Det gäller att passa på när man har möjligheten :)
Hon sov i totalt två timmar vilket nog var nödvändigt. 
Vi tittade på en del film och umgicks väldigt bra resten av eftermiddagen.
Till middag så vispade jag ihop våffelsmet. En till mig och en till resten av familjen. Denna gången var nog inte smurfan lika hungrig för hon åt bara en våffla och glassen och sylten på den andra våfflan.
Själv åt jag tre våfflor och var dömätt!

 
Efter jag slutade jobbet i måndags så inväntade jag samtal från min konsultchef. Vi skulle ha medarbetarsamtal över telefon eftersom vi sitter i olika städer.
Han frågade standardfrågor och lite följdfrågor om hur jag trivs,hur mina arbetsuppgifter är,hur framtiden ser ut osv. Ganska okomplicerat men vi pratade ändå på i 45min.
Åkte direkt till gymmet efteråt och fick faktiskt tag på ett skåp rätt snabbt. Körde mina snabba intervaller och styrketräning innan jag åkte hem och käkade middag.
Fick veta av sambon att smurfan varit ett riktigt mönsterbarn hela dagen. Ätit ordentligt och varit snäll hela dagen. Lyssnat och gjort som hon blivit ombedd. Det vill säga ett helt annat barn än det jag fick umgås med under helgen. De hade lekt och varit ner på stan och fikat bland annat, hon hade inte sovit något på dagen men somnade på en kvart efter hon  lagt sig på kvällen.
Hade köpt lammrostbiff på söndagen till bra pris så jag passade på. Så det blev lammrostbiff med sallad och bearnaisesås till på en måndagskväll bara sådär :)
 
 
Igår gick jag in på systembolaget direkt efter jobbet och handlade åt sambon som inte skulle hinna in under veckan.
Efter jag handlat klart allt jag skulle ha så gick jag till gymmet där det inte fanns ett enda skåp ledigt. I vanliga fall skulle jag vänt och gått men jag började byta om och hoppades på det bästa. Innan jag riktigt börjat så kom det en tjej som tränat klart så jag kunde ta henne skåp :D Sikken röta!
Kunde sedan köra mina långa intervaller i bra tempo och sedan lite lätt styrka innan jag gick och duschade och åkte hem.
Fick kycklingwok med nudlar när jag kom hem och fick en pratstund med smurfan också som inte hunnit somna än.
Efter maten käkade vi fruktsallad och kollade på Lethal weapon. Klockan var nog efter tio när smurfan kom gåendes i hallen och in i vardagsrummet. Hon sa inget och svarade inte på tilltal. Jag plockade upp henne och gick in med henne i hennes rum. Försökte fråga om hon drömt något eller om det var något som var fel men hon svarade inte. Vi funderar på om hon gick i sömnen på något sätt fast det såg ut som att hon var vaken. Hon kröp ihop i sängen direkt och in med nappen och sen sov hon fridfullt resten av natten. Helmärklig upplevelse då det aldrig hänt förut. Hon har aldrig gått upp ur sängen efter vi lagt henne för natten.
 
Idag är det jag som hämtar smurfan på dagis och så blir det pajrester till middag så allt jag egentligen behöver göra när jag kommer hem är att slänga ihop en sallad så är maten klar. Gillar sådana dagar. Måste starta en tvätt däremot då smurfan börjar få ont om rena kläder. För det första så är det lerigt ute och sen går potträningen inte så jättebra på dagis.
 
Imorgon ska jag väga in mig på viktväktarna igen för första gången på två veckor. Vet ju hur det kommer se ut men jag vet också att jag gör något åt det aktivt nu när jag kommit igång med träningen igen och det känns bra i kroppen förutom den nedra halsen som inte riktigt kan bestämma sig.
Efter mötet så ska jag köra distanspass på gymmet innan jag åker hem riktigt sent och äter en lätt middag.
 
Tänkte jag skulle börja springa mina distanspass ute nu när det börjar bli bättre väder och inte lika mycket snö och is ute. Det gäller bara att jag kan träna när jag slutar tidigt på dagarna eller på helgerna. Vill inte springa ute själv sent på kvällarna..händer så mycket skit i samhället så jag som kvinna känner mig inte trygg ute sent på kvällen. Så ska jag köra distanspass ute så får det bli på eftermiddagar eller på helgerna.
Måste börja springa utomhus för att få känsla för hur det är att springa på olika underlag och i olika terräng. Det är nyttigt att ha det i benen sen när det är dags för tävling.
Ska se om jag kan få in något utomhuspass i nästa vecka :)
 
På fredag är det dags för spelkväll igen och till middag då blir det chilensk makaronigryta..det går hyfsat snabbt och lätt och är bra att göra till många :) Tänkte baka tills dess också men det får jag göra idag redan.
 
I helgen väntar lakritsfestival för mig och sambon medans smurfan får vara hos mormor och morfar. Skulle inte ens komma på tanken att ha med henne med barnvagn och allt in på mässan. Så otroligt mycket folk som trängs och knuffas. Risken att hon skadas skulle jag säga är stor. Dessutom stör jag mig själv på att folk tar med sig barnvagnar till sådana där saker då det är svårt att komma fram nog som det är.
Näe hon har det roligare med mormor och morfar som hon får träffa alldeles för sällan.

På kvällen blir det familjemiddag och socialisering och på söndagen så åker vi hem igen.
 
Blir nog ett trevligt veckoslut :)

Kommentera här: