Shopping och invägning

Helgen har mest bestått av shopping för vår del. Vi inventerade smurfans garderob inför hösten och insåg att hon behövde både det ena och det andra, bland annat höstskor,vantar och fleecejacka.
Så i lördags tog vi bussen ner på stan och fönstershoppade lite, tanken var aldrig att köpa några skor just den dagen utan bara se vad som finns.
Efter att ha gått in på Barnskospecialisten så fastnade vi för ett par skor som det slutade med att vi köpte i alla fall. Smurfan vägrade dessutom att ta av sig dom så det var bara att packa ner de gamla i vagnen.
 
De gick väldigt bra att springa i dem dessutom..hon provade flera vändor i butiken :)
 
Jag gick runt och provade stövlar i diverse skobutiker då jag verkligen vill ha ett par. Dessvärre så är mina vader inte i standardstorlek vilket gör att det är få stövlar som passar.
Jag hade ju hoppats att man minskade i omfång även på vaderna när man gick ner i vikt, kan meddela att det gör det inte dessvärre!
Lyckades dock hitta två par stövlar som jag gillade och kunde ha.
Valde att vänta med att köpa några tills dagen efter då vi skulle till Gränby galleria.
 
vi köpte en trådlös skrivare innan vi gick och åt lunch.
Blev kinabuffé, inte mitt smartaste val men bättre än alternativen. Det är väldigt mycket snabbmatsrestauranger i Uppsala centrum och väldigt svårt att hitta bra alternativ.
 
Kvällen bestod av rollspel, god mat och fika. Blev yoghurtmarinerad kyckling med hemmagjord ananas- och magosalsa och ris. Riktigt gott.
Till fikat hade jag bakat kärleksmums.
 
Igår åkte vi som sagt till gränby och köpte kläder till smurfan och det blev givetvis en del saker till oss andra också. Eller ja sambon hittade inte så mycket.
Någon plockade stenar vid busshållsplatsen.

Trots mitt köpstopp så lyckades jag komma hem med ett par stövlar, ett träningsband, ett par strumpbyxor samt en kappa. Kappan kom vi överens om att det var en tidig födelsedagspresent då jag som sagt egentligen har köpstopp. Kändes dock dumt att gå ifrån en kappa som kanske inte finns senare i höst.
Smurfan käkade en småfranska till lunch och efter detta så bröt helvetet loss. Smurfan var arg för allting och skulle gå själv och hon lyssnade inte på något vi sa. Vi märkte ju att hon var jättetrött men ungen var helt rabiat och skrek så hon nästan kräktes. Så om ni rörde er ute i Gränbycentrum på söndagseftermiddagen så lär ni ha hört henne.
Vi åkte upp till food courten och tänkte äta lunch. Slutade med att sambon fick söva barnet i famnen medans jag åt och lagom tills jag ätit upp så somnade hon så vi kunde lägga ner henne i vagnen och sambon kunde äta.
Var rätt lugnt att handla efter det.
Handlade lite matvaror innan vi åkte hem.
 
Kvällen ägnades åt att installera skrivaren medans smurfan åt middag och tittade på Nalle Puh.
Varken jag eller sambon var hungriga så vi skippade middag igår.
Kollade på film innan läggdags, jag orkade inte ens titta klart på filmen och la mig vid tio.

Visste att helgens bravader skulle visa sig på vågen och det hade jag rätt i +0,3kg.
Jag vet att jag måste börja träna igen, det känns i hela kroppen. Känner mig stelare i lederna och tröttare i musklerna.
Hoppas på att denna veckan blir bättre. Har inte så mycket planerat förutom ett teaterbesök på söndag. Jag och en kompis ska ta med oss smurfan och gå på pippiföreställning här i stan :)
 
Måste avsluta med att tipsa om ett recept från den nya viktväktarkokboken Var dags mat
Tacokyckling:
 
 
Vi gjorde dock om receptet lite och använde mozzarella istället för salladsost. Riktigt gott var det. Ser fram emot att prova andra recept ur den boken.
 
 

Kommentera här: