Skaffat en ny leksak!

Eller ja någon leksak är det egentligen inte. Jag har införskaffat mig ett aktivitetsarmband som 5kilos belöning.
Jag stod i valet och kvalet mellan flera olika modeller då jag vet att flera går att synkronisera med viktväktarna så den räknar ut aktivitetspoints automatiskt.
 
Valet föll dock på denna:
Inköptes från CDON i förra veckan och idag kunde jag äntligen hämta ut den.
 
Med denna ska man kunna se hur långt man gått under en dag eller under en aktivitet, hur länge du har hållit på, hur många steg du tagit samt att den ger dig ett visst antal steg som du kan ha som mål att gå under en dag. Man ska även kunna se antal brända kalorier, om man varit inaktiv för länge så vibrerar den som påminnelse om att du ska röra på dig. Den mäter även hur du sovit,hur länge och hur mycket du rört på dig under sömnen.
Har man dessutom kopplat ihop den med mobilen så kan man se inkommande sms och samtal samt styra eventuell musik du lyssnar på i mobilen.
Jag min idiot glömde dock naturligtvis att kolla om min mobil var kompatibel med denna och det var den naturligtvis inte, så nu vet jag vad jag ska satsa på för telefon nästa gång jag ska köpa en ny.
 
Jag återkommer med en recension av den om någon vecka eller så när jag hunnit testköra den.

En trevlig helg med en hel del frestelser

Denna helgen har vi varit i Kumla utanför Örebro.
Resan dit var en tragisk historia med en smurfa som var riktigt övertrött och grinig och inget passade.
Då var vi två väldigt trötta och lessa föräldrar.
 
Som tur var som kom vi fram till slut och vi hoppades på lite lugn och ro. Icke sa nicke, helt plötsligt var vårt barn en liten blyg viol som hängde i mammas kjol och ville varken stå eller gå själv.
Hon blev helt hysterisk om jag lämnade rummet!
Efter lite mat och någon timmes vila så var hon fit for fight.
 
 
Kalaset levererade många godsaker att välja på. Kanelbullar,tårtor och kakor av alla de slag.
 
Många frestelser att ta ställning till och jag är rätt nöjd över mitt val och några bonuspoints behövde jag knappt använda.
Hittade en liten bit silviakaka som var hur god som helst!
 
Var ju tvungen att smaka bägge tårtorna, en blåbärsprincess och en white lady (chokladgrädde). Jag åt dock inte upp allt detta :)
 
Till kvällen blev det TP och thaimat, spelet vanns av mig och sambon!
 
Efter en lång dag var det skönt att krypa ner i sängen och sova och som tur var så sov smurfan nästan hela natten igenom. Att bli väckt halv åtta på en söndagsmorgon kändes helt ok.
 
Tog det väldigt lugnt på morgonen och förmiddagen, lekte lite med smurfan och packade ihop våra grejer.
 
Åkte till Ica Maxi i Kumla och inhandlade lite lunchmat till mig och sambon och leksaker till smurfan så hon skulle ha något att göra på tåget.
Jag hade plockat åt mig en färdig sallad då salladsbaren i butiken var stängd.
Vi hittade dock inga bestick så vi tänkte fråga i kassan. Jobbigt att äta sallad på ett tåg utan bestick.
När vi kom fram till kassan och frågade så sa hon att det bör finnas och om inte inne i butiken så kanske i förbutiken. Hon ringde någon som skulle fixa bestick. Hon tog betalt för sallad och bestick så länge medans vi väntade.
När det var 35min innan vårt tåg skulle gå så kom hon och sa att de inte hittade några bestick! Say what!?
denna butik hade bestick framme dagen före och nu hittade de helt plötsligt inga och hur ska de då göra när salladsbaren öppnar igen på måndag? Helt sjukt.
Återköp fick vi tydligen göra i förbutiken och den var det nummerlappssystem till *suck*
Eftersom min sambo är lite mer framåt och brysk så trängde han sig lite före för att fråga om de hade bestick. Det hade de givetvis inte så vi fick göra återköp på min lunch.
Så där stod jag med en påse frallor till lunch, torrt och inte så viktväktarmässigt. Sur och grinig blev jag också! Spottade och fräste ända fram till perrongen.
 
Sambon frågade om han skulle kuta över och köpa en korv på Sibylla, dum fråga, jag skulle minsann inte ha någon jävla korv. Jag ville ha sallad och fick jag inte det skulle jag inte ha något (ja jag hade något för lågt blodsocker redan där).
 
Min snälla och tålmodiga sambo lyckades övertala mig att få springa och köpa en burk kvarg i alla fall så jag hade något att äta (skedar hade vi).
Så min lunch såg ut såhär:
Kan säga att halva burken räckte mer än väl och för endast 3 propoints!
 
Smurfan då? Jodå hon sov hela tågresan så vi hade en mycket behaglig resa hem!
Hon och sambon satt och halvslumrade på bussen från Enköping till Uppsala dessutom.
 
Utförde lite ärenden på stan när vi kom fram innan vi åkte hem och utfodrade en hungrig och trött smurfa.
Vart en hel del tårar och skrik på kvällen också men så somnade hon sött vid läggdags också.
 
Dagens middag bestående av kycklingfilé med coucoussallad och yoghurtsås satt riktigt fint innan kvällströttheten satte igång.
 
Imorgon blir det att gå upp tidigt då smurfan börjar kl 7 på förskolan *gäsp*.
Dessutom är måndagar min invägningsdag, ska bli spännande att se vad vågen säger efter denna helgen!

En trevlig kväll men en del slarv...

Efter en lång arbetsdag idag så var det bara att sticka hem och duscha och byta om då vi skulle på grillbuffé ute på Skarholmens wärdshus här i Uppsala.
 
 
 
Någon är otålig på att komma fram!
 
 
 
Jag valde att ta ett glas rött denna kvällen men tyvärr så kantades kvällen av lite för dåliga val.
Inte för att jag tog dåliga saker rent pointsmässigt utan för att jag tog för mycket,  efter första misstaget att ta köttet och de andra proteinerna före salladerna och att dessutom ta för mycket bröd så föll jag in i tänket att det är ändå kört i dag så då spelar det ingen roll. Detta gjorde att en liten bit kladdkaka slank ner också.
Jag skulle istället tänkt om och gjort bra val efter de dåliga.

Hade jag dessutom inte varit så oroad över att känna mig fånig så hade jag gått tillbaka in i restaurangen och börjat om med en ny tallrik och börjat med grönsakerna.
 
  
 
 
Utsikten från vårt bord var inte illa!
 
Det är tur att man kan se det som så att varje ny dag är en nystart och man har alltid en ny chans att göra något bra. Detta innebär att helgen ska kantas och fokusera på bra val för mig och min hälsa.
Jag kan dock redan nu förvarna om att jag ska på ettårs-kalas för smurfans kusinbarn i Örebro imorgon och jag har en liten aning om att det kan slinka ner en lite bit tårta eller något liknande, med betoning på liten. För som sagt med viktväktarna är inget förbjudet utan det handlar mer om prioriteringar, smarta och bra val.
 
Jag kan verkligen rekommendera Skarholmens Wärdshus för de som är ute efter god mat och kanonbra service!
 
 
Innan matångesten kom krypandes.
För så är det, när man slarvat, oavsett om det är medvetet eller inte, så får man ångest. Jag får det i alla fall och jag kände mig som en rätt dålig och kraktärslös människa när vi åkte hem.
 
Det skulle dröja en stund innan bussen gick hemåt så vi tog en liten mini promenad där nere i småbåtshamnen. Stämningen,vädret och ljuset var nästan magiskt. Kände mig rätt tillfreds just där och då och för mig är ljumma sommarkvällar med skvalpande vågor mot stenarna eller sanden en nästan religiös upplevelse. Jag är som lyckligast när jag är vid vattnet, kan sitta där och bara titta ut i fjärran och filosofera. 
Pikade in sambo och sa att detta var vad jag menade med perfekt setting för ett frieri. Så han friade igen..för tredje gången *s*
 
 
 
 
 
Sen åkte vi hemåt och tog tag i sådana där roliga saker som räkningar, disk och annat som måste fixas innan man reser bort.
 
Imorgon blir en ny dag med nya utmaningar som ska hanteras.