Rätt nöjd med mig själv!

 
 
 
Igår efter jobbet stack jag hem och matade det lilla monstret innan träningskläderna åkte på.
Slängde på smurfan ytterkläder och ner i vagnen och gav mig ut på en promenad.
 
Hade tänkt ta mig runt fem kilometersslingan men efter halva vägen började mina benhinnor säga ifrån så jag vek av lite tidigare och det blev 4km istället :)
Nöjd att jag tog mig ut över huvud taget!
 
Fin slinga är det i alla fall:
 
 
Smurfan trivdes:
 
 
Dagens resultat:
 
:
 
 
 
 
 

Dagens invägning

Efter att ha ätit godis två dagar i helgen så var jag rätt nervös när jag klev upp på vågen imorse. Även om man hållit sig inom sina Points så blir man ändå nervös och förväntar sig ett bakslag.
 
Klev upp på vågen med spänd förväntan och intalade mig att det skulle bli + bara för att inte bli besviken.
Istället för + så blev det -0,6kg.
Det var precis den siffran som behövdes för att jag ska ha gått ner 10kg jämnt!
 
Detta innebär en belöning i form av en fotvårdsbehandling :D Får se när den blir av.
 
Nu är det "bara" drygt 40 kg kvar till målvikten :D
 
 
 
 
 

Det går framåt

Nu var det ett tag sedan jag gjorde något inlägg, förlåt!
Det har varit fullt upp här hemma med dagisplanering, jobb och förberedelse inför arbetslöshet.
 
Varit i kontakt med a-kassan samt mina arbetsgivare för att diskutera och samla in intyg och andra papper och det känns så otroligt tråkigt. Älskar min arbetsplats och vill inget hellre än att få stanna kvar men med min nuvarande arbetsgivares regler så går inte det och min arbetsplats förlorar kompetens. Ingen vinner helt enkelt.
Från och med torsdag så är jag alltså åter arbetssökande och det börjar kännas riktigt tungt att hela tiden söka jobb och ha den ena osäkra och tillfälliga anställningen efter den andra. När ska det någonsin ta slut?
 
I fredags tog vi en promenad på kvällen, meningen var att det skulle bli en kort en med motionssyfte. Riktigt så blev det inte. Vi gick ner till stan och gick in på hemmakväll som hade lösgodisets dag. Blev en del handlat och vissa handlade mer än andra om vi säger så.
Efter det var klockan så mycket att vi insåg att det skulle ta för lång tid att laga maten så vi gick och köpte färdig kyckling som vi sedan slängde ihop med grönsaker när vi kom hem.
 
 
I helgen har jag och smurfan varit själva för det mesta då sambon jobbat helg. Lördagen spenderades till en stor del i en shoppinggalleria och nu är vinteroverall och höststövlar inhandlade till smurfan.
En hel del annat blev det också förstås men det var det som var huvudsyftet för resan.
Passade även på att skänka bort kläder till stadsmissionen som hade en kampanj som hette Återwin-win, jag fick 20% på flera olika butiker och de fick mina gamla kläder som jag inte använder, perfekt!
 
Maten vi skulle ha ätit på fredagen intogs istället på lördagen: Färs med medelhavsinspiration.
Man skivar potatis och lägger i en form och kör in i ugnen i ca 10min. Efter det lägger man på hackad zucchini. paprika och lök.
Ovanpå detta så lägger man färsbullar som innehåller salt, peppar, ägg och persilja.
Man rör ihop en tomatsås på krossade tomater, spiskummin, gurkmeja, vitlök, salt och peppar, denna lägger man sedan runt färsbullarna och sedan in i ugnen.
 
Maten var helt ok även om jag lär ändra på en del saker tills nästa gång. Jag kommer nog bland annat krydda upp färsen lite mer och sedan använda en större ugnsform så det inte blir så blött.
Efter maten blev det såklart en del godis, jag höll mig dock inom mina pp!
 
På söndagen kände jag mig rätt pigg och fräsch när jag vaknade vid halv tio så jag tänkte att jag skulle försöka vara duktig.
Det blev en städning av lägenheten, dammade och dammsög och gjorde rent i badrummet.
De riktigt stora projekten som att rensa köksskåp,kyl och frys får jag spara tills jag blir arbetslös, något roligt ska jag väl ha kvar tills dess!
När detta var klart fixade jag lunch till mig och smurfan.
Hade fortfarande lite energi kvar efter lunchen (som blev rätt sen) så en långpromenad tyckte jag var en bra idé och så kunde smurfan sova samtidigt!
 
 
 Let´s go!
 
Gav mig ut på den slingan som jag visste skulle vara runt 5km. Hade appen Endomondo igång så jag kunde lägga upp rutten och dessutom hitta hur jag skulle gå.
Det visade sig sedan att jag svängt av för tidigt så när jag tyckte att jag gått halvvägs så hade jag bara gått 1,5km. Så jag fick förlänga slingan något och promenaden slutade på strax över 5km och 58min.
 
Rätt mör i kroppen efteråt och smurfan sov fortfarande så jag passade på att äta mellanmål.
Äntligen skulle jag få prova Lindahls nya kvarg med banan- och valnötssmak.
Jag måste säga att jag blev överraskad över att den faktiskt gick att äta för jag var skeptisk.
Däremot kan jag tycka att valnötssmaken tog över lite för mycket vilken lämnade en bitter eftersmak.
 
Provade den nya energidryckssmaken i helgen. Den var ingen höjdare alls kan jag säga.
 
Har flera olika smaker av kvarg kvar i kylen att prova, ska bli spännande.
 
Har faktiskt även hunnit testa ProPuds andra smak caramell och jag tyckte den var riktigt god, vet flera som kastat den i soporna men de kan ge den till mig istället :D
 
Använde mina sista fyra pp på kvällen till en burk ProPud choklad.
 
Kan säga att jag somnade ovaggad på kvällen.