En snabb uppdatering

Allt cirkulerar bara kring flytt och logistik just nu så det är verkligen fullt upp!
 
Kan uppdatera er på jobbfronten i alla fall, jobbet som jag var på intervju om förra veckan gick i stöpet. Återigen valde arbetsgivaren någon annan för tjänsten. Samma gamla visa som vanligt alltså.

Annars har det packats en hel del här hemma och i fredags rensade vi och organiserade på vinden..vilket verkligen behövdes!
 
I onsdags var jag på bio med tjejerna och såg the intern. Var evigheter sedan sist så det var verkligen på tiden och riktigt kul hade vi.
 
När det gäller vv och hur det går där så har det gått upp och ner. Har ingen veckobonus kvar denna veckan men däremot är alla mina 35 aktivitetspoints kvar.
 
Imorgon är det sambons födelsedag så det ska naturligtvis firas, hur den ska firas är dock en hemlighet än så länge. Kan lova att det blir kul i alla fall.
Uppdaterar imorgon om hur invägningen gick.

Lägenhet,promenader och invägning

Det har hänt massor sedan jag skrev sist!
 
I onsdags fick vi reda på att vi fått en ny lägenhet! Äntligen efter 7 år i bostadskö så ska vi flytta till något större.
Det är en tvåa på 66,5kvm så det är tyvärr ingen trea eller fyra men mycket bättre än vår etta som vi har nu.
Vi kommer få en hel kyl och frys samt diskmaskin och tvättmaskin.
Dessutom kommer smurfan få ett eget rum vilket nästan är det bästa med hela grejen, vi kanske får sova ostört framöver. Det tråkiga är att vi till våren kommer behöva byta förskola åt smurfan men det går verkligen inte att pendla till den gamla förskolan permanent som det ser ut nu. Dessutom känner vi att det är bättre för henne om hon får gå med barn som bor i samma område som hon själv.
 
 
 
Vi valde att fira detta med lite bubbel och inviga våra champagneglas som vi köpte för säkert 2 år sedan.
 
Testade en ny choklad som vi köpte på La Parilla deli här i stan. Grymt god!
 
I fredags var jag på jobbintervju, kändes riktigt bra efteråt och fick senare ett mail om att de skulle rekommendera mig för tjänsten hos sin kund. De skulle höra av sig nu i veckan och se om det blir en andra intervju eller vad som händer. Håller alla tummar jag kan!
 
I lördags gick vi ut i den kalla vinterluften runt lunch, lånade böcker på biblioteket, åt sen lunch på stan innan vi åkte ut till bostadsområdet sävja för att promenera runt i våra framtida kvarter. Syftet var även att mäta tiden mellan bostaden och eventuella förskolor. Handlade och åkte sedan hem och fixade middag.
 
Söndagen spenderades till stor del med vänner och rollspel. Fika och käkade lite och hade det väldigt trevligt.
Orkade faktiskt diska undan all disk på kvällen innan läggdags.
Innan våra vänner gick så gjordes det upp planer om bio i nästa vecka. Det ser jag fram emot.
 
Idag är det invägningsdag och jag var inte särskilt nervös då jag tagit en hel del promenader i veckan som var.
Resultatet blev -0,8kg.
Jag siktar på att ha nått min pre-graviditetsvikt lagom till jul eller ännu hellre ha nått 100.
Har ganska precis 3 kg kvar till vikten som jag hade innan graviditeten och det kan jag nog klara till dess.
 
Gjorde ett besök på gamla jobbet efter dagislämning idag. Alltid lika trevligt och man påminns om hur mycket man saknar dem.
 
Tog en promenad ner till stan efteråt och ställde oss i förskolekön igen för att förhoppningsvis få plats ute i sävja i vår. Det verkar dock mörkt på den fronten och handläggaren sa att vi får ställa in oss på att få pendla till det gamla dagiset under våren och få ny plats lagom till nästa höst.

Handlade lite på coop efteråt och åkte sedan hem med buss. Kände att energin tog slut och dessutom var jag hungrig. Så någon megalång promenad blev det inte idag.

Nya kvargsmaker, utmaning, promenader och glad smurfa

Just nu är det lite kaos angående internet härhemma som är för invecklad för att sätta på pränt. Vi kör just nu på mobilt bredband kontant i väntan på besked från hyresvärden och deras konsulter.  Så just nu är det inget mer netflix tills det är löst :/
 
Igår blev det korv med blomkålspuré för min del. Otroligt gott! 
Till lunch idag blev det en repris på blomkålspuréen tillsammans med fläskytterfilé och grillad zucchini.
6pp
Jag räknar inte längre matfett till stekning om det inte är extra mycket. Har nämligen införskaffat Arla® Smör & rapsolja Spray vilket sparar in på onödigt fett. Tycker det funkar riktigt bra till det mesta.
 
I förmiddags efter dagislämning i vanlig ordning så tog jag en långpromenad. Gick en väg som jag aldrig gått förut vilket kan vara riktigt spännande. Var till och med tvungen till slut att ta fram gps:en på telefonen för att hitta hem :D
Fortsätter man vägen rakt fram så kommer man till Flogsta insåg jag och svängde av mot Eriksberg istället.
Kolonilotter i dvala.
 
När jag kommit upp till Eriksberg så gick jag in på Hemköp för att köpa lunchmat. Det tog en bra stund att komma på något eftersom de inte har någon salladsbar på någon utav Eriksbergs butiker.
Under tiden som jag funderade så ramlade det ner en del annat i min korg.
Bland annat två smaker på kvarg som jag inte provat förut, det ska bli spännande.
Har hört rykten om att denna ska vara riktigt äcklig men det vet man ju inte förrän man provat :D
2 pp för 150gr
 

Denna är visserligen inte sockerfri men det lät så gott att jag inte kunde låta bli.
3 pp för 150gr tyckte jag inte var så farligt.
 
 
Igår vid lämningen på dagis så hände något som jag aldrig varit med förut. En unge med glatt humör som frivilligt gick in på dagis utan gråt, fick av sig ytterkläder och gick iväg frivilligt till fröknarna.
Så fort hon fick se en fröken i målarrummet som frågade om hon ville måla så vände hon sig om och vinkade åt mig. Det var som att hon okade att jag gick. Blev riktigt stolt och glad just då! Som vi har kämpat i tre månader, nu har det äntligen lossnat på dagis. Hon är glad, inte så klängig och kan leka själv, äter och sover ordentligt.
Nu gäller det bara att hon ska sova på nätterna hemma också ;)
 
Fick en utmaning av min svägerska på facebook igår. Man ska lägga ut bilder som är minst 15 år gamla i fem dagar. Var verkligen tvungen att gräva bland fotoalbumen för att hitta något vettigt.
Gårdagens bild var denna:
Även på det glada 80-talet var jag en glad liten tjockis ;) Det är dock mer legitimt med babyhull tack och lov!
 
 
Nu ska jag ta och baka klart brödet som ska vara tillbehör till maten ikväll sedan hämta en gissningsvis glad och skitig unge på dagis :D