Lucia, fika, träning och invägningar

Blev faktiskt träning denna veckan. I måndags körde jag en timme men det var så himla tungt att jag trodde jag skulle dö.
Märks verkligen jättefort när man inte tränat på ett tag.
Denna dagen fick jag även mitt nya anställningsavtal. Fått förlängt i sex månader till samt en löneförhöjning, det tackar vi för! :)
 
 
I tisdags var det luciafirande på smurfans dagis och det var en väldigt motsträvig unge jag fick med mig på morgonen.
Eftersom jag inte visste om de skulle vara ute eller inne så klädde jag på henne pepparkakskläderna innanför overallen. När vi kommer till dagis så inser jag att de ska vara ute vilket innebär att jag borde trätt klänningen över overallen. Nåja inget att göra åt det så jag drog över pepparkakshatten över vintermössan.
Barnen gick i luciatåg och sjöng jättefint. Många sånger hade de övat in. Smurfan stod lite halvt undanskymd och tittade på allt annat och var inte fokuserad för fem öre. Några bilder fick jag dock.
Efter sången så fick vi glögg och pepparkaka och man fick chansen att prata lite med andra föräldrar innan man skulle iväg till jobbet.
Vår lilla pepparkaka. Visade sig att hon hade haft pepparkaksklänningen på sig hela dagen sen :)
 
Efter jobbet tog jag mig till gymmet och körde ett pass som kändes mycket bättre än dagen innan.
Var riktigt trött och hungrig när jag kom hem. 

Ätit alldeles för mycket fikabröd och annan skit denna veckan så gårdagens invägning kom inte som en överraskning direkt +1,1kg. Fick ett långt och välbehövt samtal med min coach om vad jag behöver ändra på och hur jag ska komma förbi den där tröskeln som jag alltid får vid varje 5kg.
Känns riktigt motigt och det är lite så att när man varit inne i detta ett bra tag så ledsnar man lite på att tänka och på att räkna.
Det jag främst måste göra är att planera så att de dagliga pointsen precis räcker till tre måltider samt ett mellanmål..varje mer eller mindre. För lägger jag mer points på middagen så håller jag mig mätt längre och blir inte lika sugen på kvällen.
Det ska helt enkelt inte finnas points kvar efter middagen är intagen. Kommer bli skitsvårt..det vet jag men jag måste förändra något för att inte fastna i samma hjulspår som jag varit i nu i flera veckor. Speciellt nu inför jul.
Så har ni några mellanmålstips inför kvällen så tages det emot tacksamt..gärna mellan 0-5 sp. Inte frukt och inte propuds eller liknande för det är jag riktigt trött på vid det här laget :) Keso äter jag inte tyvärr.
 
Jag hade gymväskan med mig till mötet då jag hade tänkt träna efteråt, tyvärr så satte kroppen stopp för det redan tidigare på dagen med huvudvärk och trött och stel kropp.
 
På mötet pratade vi om hur man ska hantera julen och vad man har för planer för att klara av helgerna.
Vi diskuterade vad man skulle ha i sin akutväska som man kan behöva i krissituationer när frestelserna är alltför stora. Själv skulle jag stoppa ner min mamma och min sambo som är bra på att hålla koll på mig och frågar mitt samvete om jag verkligen ska ha en bit till. De uppmanar till eftertanke och jag tänker då till en extra gång om jag verkligen är hungrig eller inte.
Jag kommer inte räkna stenhårt under julafton och juldagen men samtidigt inte spåra ur helt. Följer samma linje som jag gjorde förra året. Bara äta det som jag verkligen tycker om och som jag känner att jag inte kan vara utan. I mitt fall blir det skinksmörgås, sill, lax och mormors filmjölksbröd. Det är det som jag verkligen kan längta efter. Ska försöka få till lite grönsaker till julen också samt ta ett par promenader.
Det som kommer bli svårast är nog att hålla en jämn blocksockernivå under dagarna eftersom min familj inte äter lunch utan endast fikar på helgerna. Så att få in en vettig lunch kommer vara en stor prioritet hos mig.
 
När jag kom hem så käkade jag och sambon mat innan vi slog oss ner i soffan. Blev dock inte så sent och jag somnade innan sambon hann lägga  sig i sängen. Var dödstrött.
 
Imorse visade vågen +1kg precis. Väntat men jag blir arg på mig själv. Fixade iordning frukost och åt innan jag fixade iordning mig och väckte smurfan.
Lyckades väcka henne,klä på henne, bädda sängen och få på oss ytterkläder på tio minuter utan krångel.
Så vi hann bra till dagis och jag hann med min buss. Det kändes bra.
I eftermiddag är det barnvakten som hämtar då jag och sambon ska på biodejt. Nya star wars har vi köpt biljetter till. Lagom lugn upptakt till en inte helt stressfri helg som innefattar julstäd, julpynt,julgodis och julgran.