Läkarbesök, konsumenttest och träningsvärk

Fick en riktigt skön sovmorgon i måndagsmorse. Tio i åtta vaknade smurfan och tyckte att det var dags att kliva upp. Helt godkänt :)
Vi åt frukost och klädde på oss och promenerade sedan till öppna förskolan. Det var längesedan vi var där och hon har alltid jätteskoj. Nu är det dock inte så mycket barn i hennes ålder som kommer dit längre utan det är mest yngre, vilket inte är helt konstigt med tanke på att man i hennes ålder oftast redan kommit in i ekorrhjulet med dagis och allt.
Lek,sångstund och fika hela förmiddagen innan det var dags att gå hem och kasta ihop lunch.
Jag hade dock grovt missbedömt tiden det skulle ta att ta sig hem och sedan laga mat. Detta innebar att smurfan fick äta köttbullarna först medans makaronerna kokade klart. Själv kastade jag i mig en banan och ett kokt ägg.
Vi var hemma tjugo över tolv och var tvugna att ta en buss ner på stan som gick kl ett.
Blev rätt stressigt men vi klarade det.
 
Vi gick till barnspecialistmottagningen (trodde vi) där den alltid legat.
När vi tagit hissen upp till rätt våning så ser vi att det sitter en lapp på dörren där de meddelar att mottagningen flyttat.
Jahapp med 25 minuter till godo (tackolov) var det bara att powerwalka till rätt adress. Detta klarade vi av på tio minuter!
Stod och väntade på sambon innan vi gick in.
 
Vi pratade med läkaren om smurfans allergier och vad vi bör testa för.
Vi kom fram till att testa för olika pollenarter, rosa fiskar, tomat och något mer. Detta innebar att hon skulle vara tvungen att ta ett blodprov.
Vid provtagnignen fick vi veta att hon skulle ha emlaplåster på armarna i en timme innan någon provtagning skulle göras. Så vi fick försöka roa henne i ett väntrum undertiden. Efter en halvtimme så tröttnade smurfan på de tråkiga böckerna och pusslet och skulle ut och jaga spöken istället. Så det gjorde vi tills det var dags att ta blodprovet :)
 
Hon var jätteduktig och sa inte ett knyst när de stack henne och blev jätteglad för sitt gula plåster som hon fick efteråt. Mönsterbarn verkligen denna dag!
 
Jag stack iväg och tränade efter besöket och tog efter det en tripp till ikea för att titta på ny säng till smurfan. Kom senare hem till en glad smurfa som precis skulle lägga sig och sova.
Efter jag fått i mig min middag så blev det soffläge för oss. Jag valde att göra av med lite points senare på kvällen och vågade mig på att prova den nya propuden på riktigt:
 
Första skedarna smakar rätt sött och det tar en stund för munnen att fatta vad den egentligen äter. En svag ton av lussebulle finns det men det luktar egentligen mer än den smakar.. Den får godkänt men inte mer än så.
 
Igår regnade det när jag och smurfan gick till dagis och hon var inte alls pigg på att släppa iväg mamma till jobbet. Efter en hel del övertalning så kom jag äntligen iväg med bussen.
Kändes märkligt att komma till jobbet efter att ha varit borta mer än vad jag brukar, det var lite som att man varit iväg på semester. Fast utan att haft semester utan bara en obstinat två-åring.
Efter jobbet så åkte jag till gymmet och körde ett riktigt monsterpass. Började med 20min rodd som uppvärmning och sedan en 5km löptur på löpbandet. 37min tog det denna gången men å andra sidan så förlängde jag antalet minuter jag sprang från 3-4 min till att faktiskt klara 5min i sträck.
Hade bokat in mig på gruppträningspass i Bodybalance (pilates-yogavariant) till tjugo i sju som jag faktiskt gick på. Så 55min yoga efter mitt konditionspass visste vart det tog men lagom intensitet kändes det som.
Var en trött och sliten Malin som stapplade in genom dörren vid halv nio på kvällen.
Hänga upp handduk och packa upp uppträningsväska, äta middag och sedan blev det inte så mycket slappande denna kväll. Betalade räkningar, beställde mat på nätet och utförde lite andra ärenden innan jag äntligen fick lägga mig vid halv tolv.

Blir ordentlig vila idag, efter jobbet ska jag hämta upp smurfan nere på stan då sambon ska till vårdcentralen. Sedan handla och hem och fixa middag. Sambon ska möta upp en jobbarkompis och sedan dra till Ikea och köpa smurfans nya säng.
I övrigt blir det nog inte många knyck ikväll. Vi hade ju egentligen en vinprovning bokad till idag men den blev inställd så den måste vi boka om.
Tänkte kliva upp tidigt imorgon och köra ett pass på gymmet innan jobbet. Man får ta de chanser man får.
 
Imorgon ska jag även rusa in på viktväktarna efter jobbet och väga in mig innan jag måste iväg till dagis och hämta smurfan, ett snabbt besök på biblioteket på vägen hem och sedan de vanliga rutinerna.
I helgen jobbar sambon så det blir nog inte så spännande. Jag och smurfan tänkte nog ta en tur ner på stan och besöka en bokhandel och Hunkemöller. En tripp till boländerna och stadium-outlet blir det också :)
 
Hoppas ni får en fin helg!

Kommentera här: